Община Габрово

Общински спортни имоти

Колоездачите на „Янтра-Исполин“ подновиха тренировки, клубът вече има и мъжки отбор

Otbor juniorsС чисто нови екипи подновиха заниманията си колоездачите на местния „Янтра-Исполин“. Пълната екипировка, включваща атрибути както за летния, така и за зимния сезон, е изработена от фирма „Долчини“. Закупена е с помощта на благодетелите на клуба – магазини „Нивен“, фирма „Боженци“, магазин „Тандем-Денизов“ и финансовата субсидия от Община Габрово.

До момента състезателите на клуба се подготвяха по индивидуален план, а от днес започнаха групови занимания от по 4-5 колоездачи, при спазване на всички необходими противоепидемични мерки.

24-ма са вече трениращите подрастващи в клуба - деца и юноши младша и старша възраст. От този сезон клубът има и отбор мъже, за който ще се състезават Гавраил Стефанов, Добри Минчев и Виктор Янчев. Сериозна е групата и на ветераните, носещи екипа на КК“Янтра-Исполин“. Така общата бройка на състезателите вече е около 40. За подготовката на най-малките се грижи Веско Рачев, а заниманията на останалите се водят от Даниел Петров и Светослав Чанлиев. Клубът разполага с два оборудвани автомобила  и близо 50 велосипеда.

Добрата работа  беше оценена от още един спомоществовател и това е натурална минерална вода „Велинград“, която ще подпомага състезателите на клуба през сезона.    

Предварителните очаквания бяха колоездачите на „Янтра-Исполин“ да вземат участие в около 30 старта през 2020-та, но ситуацията с коронавируса и обявеното извънредно положение обърка доста нещата. Тепърва ще стане ясно колко от планираните състезания у нас ще могат да се проведат, но при всяко положение възпитаниците на Веско Рачев, Даниел Петров и Светльо Чанлиев ще бъдат готови да представят на ниво габровското колоездене.  

    archive