Община Габрово

Общински спортни имоти

Пристигна новата трева за игрището в СК „Христо Ботев“

120520Новата изкуствена трева за терена в СК „Христо Ботев“ пристигна и работата по обекта се подновява тази седмица. Моделът Diamond P+ 50 е на италианската фирма „Лимонта спорт“, сертифицирана от световната футболна централа (FIFA).

С трева на същия производител са покрити тренировъчните центрове на „Милан“ и „Болоня“ (Италия), „Атлетико“ (Мадрид), „Брюж“ (Белгия), „Динамо“ и „Спартак“  (Москва) и др.

До момента на терена бяха извършени следните дейности – премахната беше старата изкуствена трева и основата беше изравнена и уплътнена с фракция. Предстои да се отлеят фундаменти за новите футболни врати, да се положи и залепи новата трева и тя да запълнена според технологичните изисквания с пясък и гумени гранули. Очаква се до края на месеца обектът да бъде готов.

Изпълнител е фирма „Онтарио спорт БГ“ ЕООД, София. Стойността на договора е 237 313, 24 лв. със срок за изпълнение от 32 календарни дни. Средствата се отпускат безвъзмездно от Министерството на младежта и спорта по Наредба № 4 за изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост. Община Габрово кандидатства с проект в края на 2019 г., който беше одобрен от спортното министерство.

120520 9

Теренът (4 515 м2) в сегашния си вид бе реконструиран през 2011 г. Тогава бившето сгуриено игрище се превърна в терен с изкуствена трева. Поставено беше външно осветление, монтирани бяха и зрителски трибуни.

120520 8

В изминалите девет години игрището се ползва активно за тренировки на футболните клубове, официални срещи на подрастващите, турнири и различни други спортни прояви на местно и национално ниво. Ползват го и любители на футболната игра.  

    archive