Община Габрово

Общински спортни имоти

Новини

"Чардафон" приема "Пирин 94" в битка за полуфинал на Купа България

CHARDAFON PIRIN 9Мъжкият отбор на ХК“Чардафон“ се изправя срещу „Пирин 94“ от Гоце Делчев тази неделя в решителен двубой за място на полуфиналите в турнира Купа България. Крайният победител се определя в един мач, който ще се играе в зала „Орловец“ и ще започне в 16 часа. Ръководството му е поверено на Теодор Илиев и Петър Чивийски от София, а делегат на БФХ ще бъде Румен Петков.

Прочети още...

Десетки деца участваха във второто издание на турнира „Габровски лъвчета“

gabrovski lavcheta 2017Десетки деца от габровските училища участваха на състезанието по лека атлетика „Габровски лъвчета“, което се проведе в закритата лекоатлетическа писта към спортното хале на стадион „Христо Ботев“. Младите габровски таланти се състезаваха в дисциплините 60м, 300м. и 600м. при най-големите момчета.

Прочети още...

Симона Петкова: За мен тази година беше най-успешна в кариерата ми

simona petkova 1Единственият габровски футболист стигнал до Висшата футболна лига на Англия, макар и в женския й вариант – Симона Петкова, беше в родината за няколко дни. Мони беше повикана от националния селекционер Троян Радулов за две контролни срещи на женския представителен тим с Албания. Проверките се състояха на 9-и и 12-и декември на новата база на Българския футболен съюз в Бояна. Първата завърши при резултат 0:2, а във втората „лъвиците“ се наложиха с 3:0, като вторият гол във вратата на албанките беше реализиран габровското момиче.

Прочети още...

Без ограничение за играчи от Трета лига в XXVI-я турнир по минифутбол

FINAL 13Задава се XXVI-то издание на традиционния турнир по футбол на малки врати за Купата на Община Габрово. Надпреварата щеи стартира втория понеделник от новата 2018-а година, тоест на 8-и януари, а техническата конференция, на която ще се тегли и жребият за първата фаза, ще се състои на 5-и януари от 18.30 часа в конферентната зала на СЗ“Орловец“.

Прочети още...

Джудистите със сребърен и два бронзови медала за край на годината

KOLEV DECAСребърен и два  бронзови медала спечелиха „лъвчетата“ на треньора Георги Колев от последното си участие за 2017-а година. Малките габровски джудисти демонстрираха уменията си в Коледен турнир за деца организиран от АСК „Джудо и джу джуцу“ (Сливен) и проведен в зала „Васил Левски“ в града на Сините камъни.

Прочети още...

Състезателите на СК“Некст“ не дадоха Купа Габрово

NEXT GABROVOВ спортна зала „Орловец“ се проведе първото издание на Национален турнир по таекуон-до ITF за деца и юноши за Купа Габрово. Проявата премина под надслов „Децата и спортният клуб“ и беше финансирана по едноименната програма на ММС. Състезанието беше в две дисциплини – “Форма“ и „Спаринг“ и в него взеха участие 100 млади таекуондисти от 8 клуба – „Тервел“ (Севлиево), „Багатур“ (Стара Загора), „Один“ (Панагюрище), „Атила“ (Плевен), „Те кион“ (Ботевград), „Одесос“ (Варна), Армейски спортен таекуон-до клуб „Тракия“ (Пловдив) и домакините от СК“Некст“(Габрово).

Прочети още...

    archive