Община Габрово

Общински спортни имоти

Новини

Отворени врати в СК "Христо Ботев" за детските градини

DG 10Продължава чудесната инициатива за отворени врати в спортен комплекс „Христо Ботев“ за малчуганите от детските градини в Габрово. Поредните посетители в спортните зали бяха възпитаниците на ДГ „Първи юни“. Децата истински се забавляваха. Те бяха посрещнати от треньори и състезатели и получиха първите си уроци по джудо, скокове на батут, бокс и лека атлетика.

Прочети още...

Държавен финал по хандбал започва утре в зала „Орловец“, „Бъки“ тръгва за дубъл

BAKI 19 CUP 2019 1Държавен финал по хандбал за девойки до 19 години започва утре в спортна зала „Орловец“. В битката за медалите ще вземат участие петте най-добри отбора в страната в тази възраст. Това са съставите на ХК „Етър 64“ (Велико Търново), ХК „Ники спорт“(Сливница), ХК „Хасково“ (Хасково), ХК „Панагюрище“ (Панагюрище) и домакините от ХК „Бъки“ (Габрово).

Прочети още...

Каратеките на „Янтра“ с медали от Европейското по Шотокан Карате-До

KARATE YANTRA EURO2019Поредно отлично представяне на международната сцена направиха каратеките на КК„Янтра“. Седем състезатели на клуба взеха участие в 9-то Европейско първенство по Шотокан Карате-До и детската Кохай купа. Двете прояви бяха организирани от федерацията по Шотокан Карате-До на Обединените нации (SKDUN) и се проведоха в Бар, Черна гора.

Прочети още...

Габровски състезатели сред призьорите в ултрамаратона на Велико Търново

HRISI KISARA TARNOVO ULTRAХристина Козарева, Елеонора Николова и Косара Ботева се качиха на стълбичката за награждаване в „Търново Ултра“. Ултрамаратонът на Велико Търново, организиран от клуб „Браун Тим”, се проведе за четвърти път и включваше бягане на дистанция от 13, 25, 43 и 65 километра и планинско колоездене на 20 и 40 километра. Имаше класиране и за дисциплината дуатлон (43 км бягане + 40 км колоездене).

Прочети още...

Ориентировачите на „Узана“ спечелиха Купа „Дряново“

ORIENTEERINGОтборът на КСО „Узана“ зае първо място в надпреварата за Купа „Дряново“. Състезанието се проведе в съседния град, със състезателен център Туристическо дружество „Бачо Киро”, и включваше два старта на средна дистанция с класиране по общо време. Организатори бяха Община Дряново, Българска Федерация по ориентиране, местния клуб СКО „Бачо Киро - 94” и едноименното Туристическо дружество в града.

Прочети още...

Родният ендуро шампионат започна, Тедо Кабакчиев с интересно състезание в Севлиево

ENDURO SEVLIEVO 2019С 37 точки започна новия сезон в Българския екстремен ендуро шампионат родният №1 Теодор Кабакчиев (KTM, WINBET Екстрийм рейсинг). Първенството за 2019-та стартира от Севлиево със състезание организирано от местния ендуро клуб и Общината в съседния град. Стартовият списък наброяваше общо 122 мотористи, разделени в класовете „Профи“, „Експерт“, „Стандарт“, „Сеньор“ и „Жени“, които се бориха с изливащия се дъжд и тоновете кал.

Прочети още...

    archive