"Янтра" и "Етър" направиха равен в първата контрола

Etar Yantra 72При резултат 1:1 завърши първата проверка от лятната подготовка между съставите на Етър и Янтра. Контролата се състоя на стадион „Ивайло“ в старата столица и въпреки че се игра преди обед, жегата беше убийствена, а главният съдия Михаел Павлов четири пъти спира играта за освежаване на играчите.

Това беше първия неофициален мач начело на Янтра за Тодор Киселичков. През първата част той заложи на Християн Василев на вратата и пред него Димитър Стоянов, Мартин Ангелов, Константин Иванов, Валентин Цветанов, Петър Казаков, Лъчезар Йорданов, Тони Иванов, Мартин Ганчев, Айвън Ангелов и Васил Василев.

Злощастно участие за Александра Начева в Габрово

LA2024 29Четвъртата в тройния скок от Европейското първенство по лека атлетика в Рим по-рано през месеца Александра Начева претърпя ужасна контузия още в първия си опит на дълъг скок на турнир „Никола Вълчанов“. 15-ото издание на състезанието в памет на големия габровски треньор се проведе в събота следобед, а Начева, която се подготвяше за участие на Олимпийските игри в Париж, беше една от звездите на проявата.

Световната шампионка за девойки на троен скок от 2018-та беше записана да участва на дълъг и троен скок на турнира в Габрово. Още при първия си опит в дългия скок 22-годишната пловдивчанка се приземи лошо в трапа и усука ужасно глезена си, след което остана да лежи с видими болки.

Четвърти кръг от Националната верига по бадминтон е в Габрово този уикенд

NVBГаброво ще посрещне 4-я кръг от Националната верига по бадминтон в края на тази седмица. Заявки за участие в проявата са подали 163-ма състезатели клубовете в страната. Те ще си оспорват отличията в 24 дисциплини на няколко корта в зала „Орловец“. Домакин на проявата е местният СКГ „Бадминтон“.

Националната верига по бадминтон дава възможност на практикуващите този спорт да се състезават според своето ниво на подготовка. За това участниците са разделени на първо ниво (много силно), второ ниво (силно), трето ниво (средно), четвърто ниво (слабо) и ветерани (+35 и +50 години).

400 лекоатлети пристигат в Габрово този уикенд, световната шампионка за девойки Александра Начева е сред тях

LA 2022 239За трета поредна година Габрово ще бъде домакин на Националния шампионат по лека атлетика за момчета и момичета под 14 години. Първенството е тази събота и неделя на стадион „Христо Ботев“. Паралелно с него в съботния следобед ще се проведе и 15-ото издание на традиционния турнир в памет на Никола Вълчанов за юноши, мъже и жени, в който ще вземат участие някой от топ атлетите на България.

Надпреварата при юношите и девойките е на четирибой и започва в събота в 8:00 сутринта.

СКГ „Бадминтон“ запази мястото си в „А“ група

SKGBadmintonОтборът на Спортен клуб Габрово „Бадминтон“ запази мястото си в „А“ група на Държавното отборно първенство при мъжете след успешно представяне на шампионата за 2024-та. 12-те отбора от елитната група се срещнаха в зала „Европа“ в столицата. В първата фаза те бяха разпределени в четири групи с по три отбора. Първенците от четирите групи продължиха към битката за разпределението на медалите, а заелите последните места в групите оформиха четворка, в която залог беше оставането в „А“ група.