Община Габрово

Общински спортни имоти

Изкуствената трева вече е положена, до края на месеца теренът в СК“Христо Ботев“ ще бъде обновен

IGRISHTE 2С пълна сила тече ремонтът на игрището в СК „Христо Ботев“. Новата изкуствена трева, доставена от сертифицираната от FIFA италианската фирма „Лимонта спорт“, вече е положена на терена и монтирана по най-добрите стандарти.

През почивните дни от фирмата изпълнител работиха по разчертаването на страничните линии, корнерите, наказателните полета и централния кръг. Последният етап от дейностите е запълване на тревата пясък и гумени гранули и поставяне на нови 7 метрови врати. Очаква се до края на месеца обектът да бъде готов.

Преди полагането на тревата, основата на терена беше изравнена и уплътнена с фракция, отляти бяха и фундаменти за новите футболни врати.

IGRISHTE 3

Изпълнител на дейностите е фирма „Онтарио спорт БГ“ ЕООД, София, а стойността на ремонта е 237 313, 24 лв. Средствата се отпускат безвъзмездно от Министерството на младежта и спорта по Наредба № 4 за изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост. Община Габрово кандидатства с проект в края на 2019 г., който беше одобрен от спортното министерство.

    archive