Община Габрово

Общински спортни имоти

„ММ Севлиево“ е шампион в XXVIII-я турнир по минифутбол

MALAK FINAL 5Отборът на „ММ Севлиево“ триумфира в 28-то издание на традиционния турнир по футбол на малки врати за Купата на Община Габрово. На финала, пред повече от 600 зрители в зала „Орловец“, селекцията на Михо Боев се наложи с 3:1 над състава на „М.Ф.К. Борово“.

Допълнителни удари определиха новия шампион. В редовното време не падна гол след отлични изяви на двамата вратари – Христо Христов и Илия Кънчев. Севлиевци бяха по-настоятелни в търсенето на попадение, гредите също помогнаха на „М.Ф.К. Борово“, а Иван Стефанов пропусна златна възможност да реализира за габровския тим три минути преди края, останал очи в очи с Илия Кънчев. При ударите от седемметровата линия играчите на „ММ Севлиево“ бяха по-концентрирани и се наложиха с 3:1. Само Нено Караджов успя да преодолее стража на севлиевци. Илия Кънчев отрази изстрелите на Денислав Минев и Илиян Тосунов, а Петър Недялков уцели страничната греда. За тима от съседния град точни бяха Тодор Чирпанов, Велислав Денчев и Павлин Иванов.

MALAK FINAL 3

Така след загубата от същия съперник с 1:3 в първия си мач от груповата фаза, отборът на „ММ Севлиево“ успя да вземе реванш на финала. Подкрепеният от многобройна публика тим на „М.Ф.К. Борово“ заслужаваше може би повече шампионския трофей, след като направи едно запомнящо се участие в турнира, записа седем последователни победи и мина през по-трудния път в елиминационната фаза. Малко късмет обаче не достигна на „виолетовите“ да триумфират.

MALAK FINAL

В малкия финал за третото място отборът на „Шести участък“, макар и в ограничен състав, направи обрат и се наложи с 2:1 над „Копакабана“. Климент Велев изведе тима си напред в 4-та минута. Пламен Меразов обаче си отбеляза автогол в 12-та за 1:1, а в 13-та Ивелин Димитров реализира второ попадение за „Шести участък“.

MALAK FINAL 16

MALAK FINAL 17

И четирите тима, участници във финалите, получиха купи. Раздадени бяха и пет индивидуални отличия. За най-добър вратар на турнира беше определен стражът на шампионите Илия Кънчев.

MALAK FINAL 8

Наградата за най-добър защитник взе Мартин Ангелов (Копакабана), за най-добър полузащитник беше определен Джихат Кямил (Шести участък), а Иван Стефанов от „М.Ф.К. Борово“ получи отличието за най-полезен състезател.

MALAK FINAL 10

Голмайстор на турнира с 11 точни попадения в 6 мача стана Павел Велчев (Титан гард).

MALAK FINAL 11

Наградите бяха връчени от заместник-кмета на община Габрово Николай Меразчиев, председателя на Областния съвет на БФС Георги Трендафилов, председателя на Дисциплинарната комисия към ОбС на БФС Милко Ников и Николай Пенов – главен експерт в Дирекция „Образование и социални дейности” на Община Габрово.

MALAK FINAL 13

    archive