Община Габрово

Общински спортни имоти

„М.Ф.К. Борово“ и „ММ Севлиево“ ще спорят за титлата в 28-я турнир по минифутбол (видео)

Day 6 3Отборите на „М.Ф.К. Борово“ и „ММ Севлиево“ стигнаха до мача за първото място в 28-то издание на традиционния турнир по футбол на малки врати за Купата на Община Габрово.

Момчетата от „М.Ф.К. Борово“ елиминираха в единия полуфинал миналогодишния финалист и няколкократен шампион в турнира „Шести участък“. В здрав мач „виолетовите“ реализираха по едно попадение и в двете полувремена и си осигуриха победата с 2:0. Илиян Тосунов разпечата вратата на „Шести участък“ в 18-та минута, а Иво Георгиев удвои в 27-та след добро взаимодействие с Иван Стефанов. Опитите на „Шести участък“ да се върне в играта не дадоха резултат и „М.Ф.К. Борово“ стигна до първия си финал в турнира. Там отборът ще срещне познат съперник – „ММ Севлиево“. Двата тима бяха в една предварителна група и мачът по между им завърши при резултат  3:1 за  „М.Ф.К. Борово“. Сега предстои втори рунд от този двубой.

Севлиевци се промъкнаха на финала след победа с допълнителни удари срещу състава на „Копакабана“. В редовните 40 минути двата отбора си размениха по едно попадение. „Копакабана“  поведе с гол на Мартин Ангелов в 21-та минута, а секунди по-късно Климент Велев пропусна златен шанс да удвои. Страхотни изяви в цялата среща имаше вратарят на „Копакабана“  Виктор Колев, който удържа натиска на „ММ Севлиево“ до 34-та минута. Добро взаимодействие между Добрин Петров и Тодор Чирпанов обаче доведе до изравняването шест минути преди края. При допълнителните удари от седем метровата линия и двамата вратари, Илия Кънчев и Виктор Колев, спасиха по няколко удара. Всъщност, попадения съумяха да реализират само Павлин Иванов и Тодор Чирпанов за „ММ Севлиево“ и Ивайло Райнов за „Копакабана“. При 3:2 Мартин Ангелов изпълни решаващия последен удар за габровския състав и стреля в страни от вратата, с което изпрати „ММ Севлиево“ на финал.


Мачът за третото място между „Шести участък“ и „Копакабана“ е утре, 11-ти февруари, от 18 часа. От 19 е финалът между „М.Ф.К. Борово“ и „ММ Севлиево“. И двете срещи ще бъдат предавани наживо във Фейсбук страницата на Спортна зала „Орловец“.          

    archive