Община Габрово

Общински спортни имоти

„Чардафон“ пречупи и вицешампиона, вече е трети

Chao Dobrudja 4„Чардафон“ излезе на трета позиция в мъжката хандбална група след изиграването на срещите от 14-я кръг на първенството. В него габровският тим измъкна победа с един гол разлика над вицешампиона „Добруджа“ (Добрич) и прибави нови две точки съм актива си, с които измести от третото място състава на „Осъм“ (Ловеч).

По традиция, „Чардафон“ и „Добруджа“ направиха интересен мач в зала „Орловец“.  Домакините не успяха да повторят добрата си игра в защита от двубоя с шампиона „Локомотив“, допуснаха и доста неточности в нападение. Това направи срещата равностойна и оспорвана до последните секунди.

Мачът тръгна с размяна на голове. В средата на полувремето, след добри изяви на Димитър Петков и бившия играч на „Добруджа“ Йордан Михайлов,  „Чардафон“ записа серия от пет поредни попадения и излезе напред с 9:4. В края на частта обаче гостите успяха да намалят пасива и на почивката резултатът беше 13:11. Разликата от два гола се запази и през по-голямата част от второто полувреме. Допуснати грешки в нападение от домакините и добри изяви на вратаря Емил Иванов позволиха на „Добруджа“ да навакса изоставането и в 52-та минута се стигна до равенство 22:22. „Чардафон“ остана и с човек по-малко заради двуминутно отстраняване на Христо Данаилов, но с две поредни попадения на своя топ реализатор Димитър Петков успя да отново да излезе напред. При 26:25, минута и половина преди края,  габровският тим отново сгреши в нападение и „Добруджа“ имаше възможност да търси изравняването. Защитата на домакините обаче издържа и срещата завърши при този резултат.

Димитър Петков наниза 9 гола за успеха, 5 пъти се разписа Йордан Михайлов, а по 4 гола добавиха Станислав Йорданов и Павел Данаилов. За състава на „Добруджа“ по 7 попадения реализираха Пресиян Русинов и Иво Тодоров.

Във временното класиране „Чардафон“ излезе на трета позиция с актив от 17 точки. Лидер е „Локомотив“ (Варна) с 24 точки, следван от „Пирин 64“ (Гоце Делчев), който е с 18. На четвърта позиция е  „Осъм“ (Ловеч) с 16 пункта. „Добруджа“ остава на 7-мо място с 10 точки.

В 15-я кръг „Чардафон“ ще гостува на „АСТИ-91“. Мачът е след две седмици, на 23-ти февруари, в Хасково.

„Чардафон“: Слав Колев, Павел Данаилов-4, Мирослав Денчев, Георги Асенов, Христо Данаилов-3, Станислав Йорданов-4, Димитър Петков-9, Йордан Михайлов-5, Мариян Кирмагов, Даниел Димитров-1, Пенчо Пенчев, Милен Стоянов, Даниел Грозданов, Николай Цветков, Пламен Дедев.

Водач: Милена Иванова

    archive