Община Габрово

Общински спортни имоти

Последни два дни в турнира по минифутбол, днес са полуфиналите

Minifootball 202028-ят турнир по футбол на малки врати за Купата на Община Габрово отива към своя край. Четири отбора останаха в битката за шампионския трофей и днес ще стане ясно, кои два от тях ще стигнат до финала.

В първия полуфинал днес от 18 часа на терена в зала „Орловец“ ще излязат отборите на „Шести участък“ и „М.Ф.К.Борово“. „Шести участък“ си осигури участие в тази фаза на турнира след като елиминира на четвъртфиналите „Титан гард“. Джихат Кямил, Михаил Михалев и Ивайло Илиев реализираха попаденията за успеха на тима, а за „Титан гард“ последния гол в тазгодишното издание на турнира отбеляза Николай Банов. „М.Ф.К. Борово“ пък отстрани трудно третия в миналогодишното издание на надпреварата „Карата ауто“. Само един гол реши  тази среща и той беше реализиран от Николай Стоянов.

Вторият полуфинал ще противопостави отборите на „ММ Севлиево“ и „Капакабана“. Селекцията на Михо Боев се справи на четвъртфиналите със състава на „Мърси“. Велислав Денчев даде аванс на севлиевци в 11-та минута на срещата, а две минути преди края Альоша Илиев подпечата участието на тима на полуфиналите. „Копакабана“ пък си осигури място в този етап на турнира след победа в най-интересния четвъртфинал. Габровският тим се наложи над тревненския „Лос Айлякос“ с 4:3. „Копакабана“  на три пъти повежда в резултата с попадения на Климент Велев, Илиян Кънев и отново Климент Велев, но Васил Андреев и трите пъти връщаше отбора си в играта. Пет минути преди края на мача Ивайло Райнов заби четвърти гол за „Копакабана“ и този път „айляците“ нямаха отговор, което доведе и до отпадането им от турнира. Битката между „ММ Севлиево“ и „Капакабана“ е с начален час 19.00.

Финалите за 3-4-то и 1-2-ро място са във вторник, съответно от 18 и 19 часа. Полуфиналните и финални срещи ще бъдат предавани наживо във Фейсбук страницата на Спортна зала "Орловец".

    archive