Община Габрово

Общински спортни имоти

Второ поредно дерби за „Чардафон“

PromoВ неделния ден от 15:00 часа движещият се във възходяща линия състав на „Чардафон“ ще се изправи срещу вицешампиона „Добруджа“ (Добрич). Двата отбора ще се срещнат в двубой от 14-я кръг на първенството в „А“ РХГ, който се ще проведе в спортна зала „Орловец“.

Домакините, вдъхновени от успеха преди седмица срещу непобедимия през последните три години „Локомотив“ (Варна), се надяват да повторят добрата си игра и  да зарадват отново габровските любители на хандбала.  Двубоят ще бъде по-специален за Йордан Михайлов, който до края на първия полусезон беше в състава на „Добруджа“, но вече е с екипа на „Чардафон“. При историчката победа срещу варненци миналата неделя контузия на ръката получи отлично справящият се през сезона до тук вратар Пламен Иванов. Травма ще попречи и на Марио Янчев да вземе участие в предстоящия сблъсък. И двамата са основни фигури в състава на Христо Данаилов, така че задачата на домакините да пречупят вицешампиона няма да е лека. Отборът на „Добруджа“ от своя страна се върна на победния път в миналия кръг, като надигра в Хасково местния ХК”АСТИ-91”. Макар да е на нетипичното  7-мо място във временното класиране, воденият  от Георги Андреев състав демонстрира желание за изкачване в таблицата, подсилен от завърналите се след продължителни контузии Ивелин Иванов и Пресиан Русенов.

Срещата ще бъде ръководена от международната двойка рефери Светослав Йовчев и Звезделин Йончев от Велико Търново. Делегат на БФХ ще бъде Делян Генчев.

Мачът ще бъде предаван наживо в You tube канала на БФ Хандбал:

    archive