Община Габрово

Общински спортни имоти

Предстоящи събития

LA PISTA 14

При момчетата Виктор Спасов (ОУ“Христо Ботев“) и Борис Ангелов (ОУ“Иван Вазов“) си размениха по един златен и един сребърен медал. Виктор беше по-бърз в спринта, а Борис спечели бягането на 300 метра. Трети на по-късата дистанция се класира Симеон Милев (ОУ“Христо Ботев“), а на 300 метра бронза взе Иван Влъкненски.

LA PISTA 2

При момичетата 5-7 клас без конкуренция беше Йоана Йончева от у-ще „Ран Босилек“. Тя спечели и двете дисциплини. На 60 метра второ време регистрира Маги Минева (ОУ“Христо Ботев“), следвана от Ванеса Иванова (ОУ“Неофит Рилски“). В бягането на 300 метра среброто заслужи Силвана Петрова (ОУ“Иван Вазов“), а бронзовият медал стана притежание на Силвия Кънчева (ОУ“Христо Ботев“). 

LA PISTA 5

В групата на момчетата доминираха изцяло представителите на ОУ“Христо Ботев“. Тройката в спринта беше Станчо Симеонов, Кристиян Станчев и Петър Христов. В бягането на 300 метра отличията взеха Николай Лалев, Станчо Симеонов и Ивайло Михайлов.

LA PISTA 18

„Като за първи път и като организация, мисля, че се получи добро състезание, не само за откриване на нови таланти, а и за оформяне на училищните отбори за Ученически игри. Следващото издание обаче ще го организираме като Коледен турнир, през втората половина на месец декември, тъй като сега е моментът на олимпиадите и това попречи на още деца да се включат в надпреварите. Предстои да направим и един крос, който е планиран в общинския спортен календар. Той ще бъде или през пролетта, или в началото на месец октомври, с цел селекция на нови таланти“, коментира организаторът на „Габровски лъвчета“ Веселин Георгиев. Относно новите условия за подготовка, които имат вече лекоатлетите от двата местни клуба, специалистът изрази суперлативи: „Пистата е в прекрасно състояние, самата настилка е   трислойна и е направена много добре, по-добре от пистата във Велико Търново. Минусите са единствено, че залата ни е маломерна, но за тренировъчен процес е достатъчна. Търсим новите лекоатлетически таланти на Габрово и ще дадем шанс на всички, които имат желание да се развиват“, допълни най-добрият треньор на Габрово за 2016-а година.

MEDALI

Закритата лекоатлетическата писта в СК“Христо Ботев“ е с нова, трислойна, специализирана тартанова настилка. Средствата за нея бяха осигурени от бюджета на Община Габрово за 2016 година. Дължината й е 92 метра, от които за бягане могат да се използват 80 метра, а 60 метра са разчертани съгласно изискванията на Международната федерация по лека атлетика (IAAF). С помощта на Обществен дарителски фонд – Габрово беше закупено и оборудване за 9 900 лева, което включва нови препятствия, стартови блокчета, всички необходими пособия за скок височина (дюшеци – 2 бр., летви, стойки и т.н.), отскачащи трамплини и шведска стена, пособия за обучение на детска атлетика – конуси, детски препятствия и др., както реновирани фитнес уреди за силовата подготовка на атлетите. Залата вече е и отоплена, след направения ремонт на спортното хале в СК „Христо Ботев“ по проект за енергийна ефективност, разработен от Община Габрово и одобрен за финансиране от Националния доверителен екофонд.

17.01.2021г. 16:54ч.
Девора Аврамова с победа в 50-то издание на турнир

Габровката Девора Аврамова спечели бягането на 1500 метра при жените в 50-ото издание на международния атлетически турнир “Академик” в София. Състезаващата се за клуб „Берое“ (Стара Загора) лекоатлетка беше най-бърза във финалните метри и извоюва златния медал с време 4:43.2 минути.

Прочети още...
17.01.2021г. 15:26ч.
Георги Йорданов отново е в съдийската комисия на БФС

Бившият габровски футболен рефер Георги Йорданов, който в момента е съдийски наблюдател на УЕФА и БФС, отново намери място в съдийската комисия на футболната ни централа. Това стана факт, след като начело на комисията застана Костадин Гергинов. Той замени на поста Костадин Стоичков след решение на Изпълкома на БФС.

Прочети още...
16.01.2021г. 15:18ч.

"Янтра" отстъпи на елитния "Берое" с 0:3 в първата си контролна среща от зимната подготовка. Мачът се игра на чудесно подготвения терен срещу бирената фабрика в Стара Загора.

Прочети още...
Други статии
    archive