Община Габрово

Общински спортни имоти

Предстоящи събития

Последният старт за сезона от Европейския шампионат в Югоизточната зона в класовете МХ65 и МХ 85 се проведе в Кишкунлацхаза, Унгария. Домакините показаха страхотна организация и предложиха чудесно подготвено трасе изцяло от пясък. След падането във втория манш на надпреварата в Сърбия, Вики Бориславов не беше напълно възстановен психически и не успя да покаже най-доброто от себе си на унгарската сцена. Въпреки това състезателят на „Мотоспорт Варна“ успя да прибави ценни 28 точки към актива си, като завърши 7-и от общо 15 участници и в двата състезателни манша. Призовата тройка от кръга оформиха представители на домакините - Ноел Занош (Хускварна), Николич Болдизар (КТМ) и Жаболц Береш (КТМ), а лидерът в генералното подреждане за сезона Матия Стерпин (КТМ, Хърватия) остана четвърти. Във втория манш Стерпин завърши след Бориславов – на 8-а позиция.

Според регламента, за финалите на Европейския шампионат, които са в Локет (Чехия) на 23-юли, се класират първите 10 в подреждането от четирите оформени зони на Стария континент. Тоест, Бориславов си извоюва правото да кара в Чехия, но дали да участва на финалите ще бъде обсъдено в отбора на „Мотоспорт Варна“. Миналата година, при дебюта си на международната сцена, Вики се нареди 5-и в Югоизточната зона и представи България в Локет, където зае 36-о място.

17.01.2021г. 16:54ч.
Девора Аврамова с победа в 50-то издание на турнир

Габровката Девора Аврамова спечели бягането на 1500 метра при жените в 50-ото издание на международния атлетически турнир “Академик” в София. Състезаващата се за клуб „Берое“ (Стара Загора) лекоатлетка беше най-бърза във финалните метри и извоюва златния медал с време 4:43.2 минути.

Прочети още...
17.01.2021г. 15:26ч.
Георги Йорданов отново е в съдийската комисия на БФС

Бившият габровски футболен рефер Георги Йорданов, който в момента е съдийски наблюдател на УЕФА и БФС, отново намери място в съдийската комисия на футболната ни централа. Това стана факт, след като начело на комисията застана Костадин Гергинов. Той замени на поста Костадин Стоичков след решение на Изпълкома на БФС.

Прочети още...
16.01.2021г. 15:18ч.

"Янтра" отстъпи на елитния "Берое" с 0:3 в първата си контролна среща от зимната подготовка. Мачът се игра на чудесно подготвения терен срещу бирената фабрика в Стара Загора.

Прочети още...
Други статии
    archive