Община Габрово

Общински спортни имоти

Силен старт на състезателната година за СК „Некст“

TAEKUONDO DECAПо много добър начин започна новият състезателен сезон на представителите на габровския спортен клуб по таекуон-до и кикбокс „Некст“. Малчуганите на клуба завоюваха един сребърен и два бронзови медала от третия републикански детски турнир по таекуон-до за Купа „Плевен“, а през изминалия уикенд се окичиха със 6 златни, 5 сребърни и 4 бронзови медала от XVI-я национален открит турнир по таекуондо за Купа „Багатур“. Надпреварата се проведе в Стара Загора с участието на над 150 състезатели от 15 клуба от цялата страна, които демонстрираха уменията си в дисциплините „Форма“ и „Спаринг“.

С чудесното си представяне децата на клуба завоюваха приз за второ място в отборното подреждане по медали. Алексанър Йорданов (10-12 годишни) и Николай Златев (12-13 годишни) се окичиха със злато на „Форма“, а на „Спаринг“ завоюваха сребърни отличия. Злато грабна и Мирослав Петров при момчетата на възраст 12-13 години. Със сребро от тази дисциплина се завърнаха Кристофор Ивайлов и Валентин Петров при момчетата до 13 години, а с бронз - Йордан Йорданов (12-13 годишни) и Георги Димитров (10-11 годишни). Последните двама заеха трети места и на „Спаринг“. При момичетата до 13 години Янислава Иванова също стъпи на почетната стълбичка, като грабна златото на „Спаринг“, а на „Форма“ се класира трета. Второ място записа и Ясер Абулибде при момчета до 11 години. При девойките младша възраст отлично се представи Никол Начева, която грабна златните отличия и в двете дисциплини.

Междувременно състезателите по кикбокс на клуб „Некст“ показаха възможностите си в държавното първенство в стиловете „Лайт контакт“ и „Кик лайт контакт“, което се проведе в зала „Орловец“. Дебютантите Пламена Драголова (жени, до 60 кг) и Атанас Кузланов (мъже, до 69 кг) се окичиха със сребърни медали и от двата стила. Също при 69 килограмовите Амин Абулибде зае трето място на „Кик лайт контакт“. В категория до 79 килограма Мартин Милев беше безупречен на „Кик лайт контакт“ и завоюва злато, като на полуфинала и финала отказа съперниците си в първите рундове, а на „Лайт контакт“ се класира втори.

KIKBOX Milev

В края на месец ноември на състезателите от клуб „Некст“ предстои участие в престижния европейски турнир от клас „А“ - „България оупън“ в Пловдив, в който се очаква да се включат близо 800 състезатели от 16 държави. През декември ще се проведе и последният турнир от Европейската купа в Гърция – „Краля на Таекуондо“. В него участието на клуб „Некст“ е под въпрос, заради недостиг на средства.

Желаещите да подпомогнат финансово талантливите деца на клуба могат да го направят с превод на сметката на СК „Некст“  - IBAN BG64STSA93000022382173.

    archive