Община Габрово

Общински спортни имоти

„Янтра 1919“ направи равен с китайци

Y1919 3Отборът на „Янтра 1919“, който се подготвя за участие в елитната юношеска група U19, стартира с равенство предсезонните си проверки. На стадион „Априлов“ воденият от Николай Василев тим направи 2:2 срещу сборен отбор по футбол за юноши до 17 години на китайската провинция Хубей.

Момчетата от Китай поведоха още в 5-та минута на мача, а „Янтра 1919“ изравни в 22-та с попадение на Христо Цонев, след асистенция на Димитър Кънчев. При този резултат приключи първата част. След почивката и в двата състава настъпиха доста промени. Габровският тим поведе с 2:1 в 65-та минута, с шут от дистанция на Калоян Велчев, но още в ответната атака гостите върнаха попадението. Въпреки че и пред двете врати бяха създадени ситуации, друг гол в срещата не падна и тя завърши при резултат 2:2.

Домакините започнаха мача в състав: Валери Антонов, Симеон Спасов, Цанко Славов, Даниел Тасев, Айджан Идиризов, Недко Стоянов, Делян Дончев, Мирослав Пенков, Радослав Филев, Димитър Кънчев и Христо Цонев. През втората част в игра влязоха Николай Мънчев, Радослав Гатев, Михаил Йосифов, Денислав Петков, Калоян Велчев, Християн Михов, Васил Цветков, Борислав Атанасов, Стефан Йорданов, Мартин Ширтев, Исмет Кемал и Дидо Пенчев. 

Y1919 1

„Видях това, което очаквах. Рано ни беше за контрола, но хората поискаха да играем, а и един мач повече винаги е добре дошъл. Бяхме тежки, тромави и неповратливи, което е нормално на този етап, тъй като в момента работим изцяло за физическа подготовка. Ще става и още по-зле, очакваме го и го знаем. Целта обаче е не на 10-и юли да сме добре, а на 10-и август, когато започва първенството“, коментира след срещата треньорът Николай Василев. Относно окомплектоването на състава наставникът допълни: „Работим по този въпрос, като най-малкото очакваме вратари, защото двете момчета, които пазиха днес, са перспективни и имат качества, но са малки на години, за да ги натоварим с очаквания да играят на този основен пост в елитната U19. Няма да се лишим от никой, който може да повиши класата ни. Не сме още на нивото, на което трябва да бъдем, и очакваме още играчи. Проблемът е, че за разлика от мъжкия футбол, тук сме ограничени до един-два набора. Смятам, че най-доброто от областта сме го събрали - и от Севлиево, и от Трявна, и от Габрово. Жалкото е, че Габрово притежава двама класни вратари от набор 2000, но по една или друга причина те не желаят да играят в елитната група. За мен това е изненадващо, на фона на възможността, която тя предоставя да се изявиш“.

Y1919 4

Следващата планирана проверка на тима е идната събота, 14-и юли, в Стара Загора срещу „Берое“. На 18-и „Янтра 1919“ ще приеме състава на „Монтана“ на стадион „Априлов“. Междувременно стана ясно, че от 26-ти юли до 5-ти август отборът ще направи подготвителен лагер в град Сливен, в рамките на който ще бъдат проведени още три контролни срещи - на 27-ми юли срещу ОФК „Сливен“, на 1-ви август срещу „Нефтохимик“ (Бургас) и на 4-ти август срещу ПФК „Черно море“ (Варна).

    archive