Община Габрово

Общински спортни имоти

"Янтра Габрово" започна лятната си подготовка, цели се в тройката

YGBМясто в тройката на Северозападната Трета лига – това ще преследва мъжкият отбор на „Янтра Габрово“ в навечерието на 100 годишния юбилей на организирания футбол в града. Целта беше поставена от ръководството пред играчите и треньорския щаб непосредствено преди старта на лятната подготовка, която започна в 19 часа днес.

Старши треньорът Петър Кръстев и помощниците му Мартин Кръстев и Стойчо Ганчев изведоха група от над 20 футболисти на първото занимание. То се проведе на чудесно подготвения терен на стадион „Христо Ботев“. В него се включи и новото попълнение – вратарят Христо Лалев. Роденият в Габрово талант се връща в родния си град след няколко години прекарани в школата на „Левски“ (София). Четирима играчи се завръщат в състава. От Англия вече се прибра бранителят Иво Георгиев, който взе участие и в първото тренировъчно занимание. Малко по-късно се очаква да си дойде и Християн Кожухаров. След един сезон прекаран в състава на „Кариана“ (Ерден), екипа на „Янтра Габрово“ отново ще облече талантливият полузащитник Християн Василев, а от „Янтра 1919“ се завръща Ивайло Тодоров – Бланко. Момчетата, които напускат, са Марио Йовов, Тони Аврамов и вратаря Иван Христов.

Вече са уговорени пет контролни срещи. Първата от тях ще бъде в събота, 14 юли в Севлиево срещу местния тим. На 19-ти отборът ще гостува на новака в Северозападната Трета лига „Локомотив“ (Дряново), а на 21-ви ще изиграе първата си проверка на стадион „Христо Ботев“ – срещу „Ботев“ (Луковит). За 28-и юли и 5-и август са планирани контроли с „Павликени“ и „Спартак“ (Плевен), като мястото на провеждането им тепърва ще се уточнява.     

YGB 9

Преди старта на лятната подготовка стана ясно, че евентуалното обединение между двата водещи футболни клуба в града – „Янтра Габрово“ и „Янтра 1919“, за което се говореше усилено пред последните две седмици, на този етап няма да се състои. Факт е, че са водени разговори между ръководствата на двата клуба, но споразумението за сега се отлага, "Бяха проведени поредица от срещи през последните две седмици, на които предложихме на колегите от „Янтра 1919“ няколко различни варианта за споразумение относно сливане на двата клуба. За съжаление, към днешна дата такова не беше подписано“ , обясни председателят на УС на ФК „Янтра Габрово“ Пламен Георгиев.

YGB 19

Обявени бяха и възрастовите групи при подрастващите, с които клубът ще участва в първенствата на зона Велико Търново през сезон 2018/2019, както и треньорите, които ще водят отборите:

Юноши старша възраст - (родени 2000/2001 година) - треньор Мартин Кръстев

Юноши младша възраст (родени 2002/2003 година) – треньори  Пламен Кожухаров и Християн Кожухаров

Деца (родени 2004/2005 година) - треньор Радослав Димов

Подготвителна група Футбол 11 (родени 2006/2007 година) - треньор Илия Савчев

Футбол 7 и Футбол 9 (родени 2007-2010 година) - треньори Радослав Димов и Илия Савчев

    archive