Община Габрово

Общински спортни имоти

Петър Кръстев: Очаквах да вкараме гол по-рано

PETIO KRASTEVПетър Кръстев – старши треньор на „Янтра Габрово“

-         Трудно стигнахте до победата.

С оглед на положителната емоция, която се получи в края, сякаш по-добре, че стана по този труден начин. Мнозина може би са си мислили, че ще победим лесно в този мач, но не и аз. Бях сигурен, че ще имаме трудности. Първо - това е дерби, и второ – познавам момчетата от противниковия отбор. Знаех, че за тях този мач ще бъде една голяма емоция. В голяма степен очаквах, че по този начин ще протече мача, но определено очаквах, че ще вкараме гол по-рано.

-         Началната ви тактическа постройка май не донесе желания резултат?

Пробвахме схема на игра 4-3-2-1, с оглед на това, че искахме да наситим средата на терена и с по-къси подавания да изненадаме отбора на гостите. Не знам защо не се получи. Може би по-мудно влязохме в мача и първите 25 минути бяха много тегави.

-         Направихте сериозно количество пропуски.

Отдавам ги на това, че след 20-а минута напрежението вече беше в повечко на целия отбор. Хубаво е, че всичко свърши добре.

-         Като цяло хареса ли ти дербито?

Да, определено. Аз съм 4 години треньор на този отбор и такава емоция като днешната не си спомням. Имаше доста публика на стадиона, дошла да наблюдава битка, и мисля, че се получи нещо положително за града. Не от куртоазия, а съвсем искрено, казвам, че се надявам отбора на „Янтра 1919“ да печели точки.

-         Завършвате полусезона в Плевен. Там?

Ще търсим победата. Хубаво е, че за разлика от предходни години нямаме бремето да търсим всичко и на всяка цена, заради липсата на точки. Щеше да е грехота, с тези футболисти, с които разполагаме, да завършим полусезона по друг начин. Мисля, че спокойни психически, както и при предишното ни гостуване в Левски, ще търсим трите точки.

    archive