Община Габрово

Общински спортни имоти

Светлин Иванов: Опитът натежа

SVETLIN IVANOVСветлин Иванов – играещ треньор на „Янтра 1919“

-         Бяхте близо до това да вземете точка. Защо не успяхте?

Отдавам го изцяло на липсата на опит. Тактически стояхме добре и това, което бях казал на момчетата, беше изпълнено. Старахме се всички, но опитът натежа.

-         Ситуацията, която се отвори пред Христо Цонев, можеше ли да промени изхода от мача?

Когато пропускаш обикновено ти вкарват след това гол. Истината обаче е такава, че те изтърваха много положения – и дузпата, и в края на първото полувреме, а след това и през второто. Закономерно ни победиха, защото са по-опитен отбор, но аз поздравявам момчетата си за сърцатата и мъжка игра. Това пътят за израстване на младите.

-         Изненада ли ви различната схема, с която излязоха домакините?

Не, по никакъв начин не ни изненадаха. Аз не очаквах да ни пресират високо – очаквах, че ще изчакват и ще играят на контраатака. Това е стилът, който се играе от пет години. Аз съм бил там и знам за какво става дума. Опитаха се с Пламен Кожухаров от дясно, защото имаме младо момче в нашата лява част на защитата. Не се получи и после направиха ротации. Не са ни изненадали с абсолютно нищо, само опитът надделя в края - две наши момчета, Пламен Кожухаров е зад тях, изпревари ги, те си казват „Аз съм – ти си“ и това е. Ако беше един опитен футболист ще излезе, ще си я вземе с глава и ситуацията приключва, а мачът заспива.

-         Като цяло, получи ли се мач като за дерби?

Мисля, че се получи. Искам да поздравя отбора на „Янтра Габрово“ за победата, защото, според мен, трябва да има някаква колегиалност в града, а не война. Получи се хубав мач и оправда определението дерби.

-         Имаше и доста публика.

Най-радващото е, когато има хора. Това е целта на всичко, което правим – да има развитие в габровския футбол и да има публика. Нищо, че нещата не вървят за момента в нашия отбор. За мен това е начинът – с млади момчета, за да се случи някаква промяна. Не 5-6 години да се борим за оцеляване във „В“ група, а да се развива габровският футбол и младите играчи.

-         Ще успеете ли да излезете от тази тежка ситуация? Отборът е в дъното на класирането, но има още един полусезон.

Щом съм се заел да го правя, значи ще стане. Гарантирам!

  

    archive