Община Габрово

Общински спортни имоти

Играчите на „Янтра Габрово“ излязоха с извинение, ще мият срама от Кнежа с успех срещу „Партизан“ в неделя

YANTRA VIHAR 3„Треньорското ръководство и футболистите от мъжкият отбор на „Янтра Габрово“ поднасят своите най-искрени извинения за срамното представяне в последния кръг от Северозападната Трета лига срещу отбора на „Мизия 2005“ (Кнежа)“. С такова обръщение към ръководителите, спомоществователите, приятелите на клуба и любителите на футболната игра в града излязоха играчите и треньорите на „Янтра Габрово“ след неочакваното тежко поражение при визитата на намиращия се на последното място в класирането преди изиграването на срещите от изминалия кръг тим на „Мизия 2005“. Двубоят завърши при резултат 2:5, като габровския тим на два пъти повежда на терена в Кнежа.

Така, вместо да се изкачи на 6-о място, „Янтра Габрово“ остана на 10-а позиция с актив от 12 точки.

Братя Кожухарови и компания ще се опитат да измият срама с убедително представяне в двубоя с „Партизан“ (Червен бряг) от 10-я кръг, който е тази неделя от 16 часа на стадион „Христо Ботев“. „Партизан“ е на 7-о място в класирането с две точки повече от „Янтра Габрово“. Съставът от Червен бряг, чиито капитан и лидер е бившият шампион с „Левски“ и „Локомотив“ (Пловдив) Светослав Бърканичков, има четири победи, две равенства и три загуби до тук. Едното от пораженията на „червено-белите“ нанесе другият габровски тим „Янтра 1919“ в 4-я кръг на стадион „Априлов“ (1:0).

За предстоящия двубой Петър Кръстев отново ще може да разчита на бранителите Димитър Кръстев и Иво Георгиев, които се връщат в състава след изтърпени наказания. Извън групата и за този мач вероятно ще остане възстановяващият се от травма Денчо Шипкалиев.

Двубоят ще бъде ръководен от търновска съдийска бригада. Никола Атанасов е назначен за главен съдия, ще му асистират Йорданка Корчева и Александър Апостолов. Четвърти съдия на мача ще бъде Тихомир Папазов, а делегат на ЗС на БФС – Стоян Денев.

    archive