Община Габрово

Общински спортни имоти

Българските градски байк серии за 2017 година започват от Габрово

VASIL GABROVOТази неделя, 21 май, в Габрово, ще бъде даден официален старт на Българските градски байк серии за 2017 година. Екстремният турнир се провежда за трета поредна година и представлява серия от зрелищни байк състезания в централната част на избрани български градове, с общо класиране и ранкинг система.

Тази година сериите ще включват общо 3 старта в сърцето на 3 родни града, а началото ще бъде дадено с шестото поредно издание на състезанието „Gabrovo Challenge City DH“. Събитието по традиция се провежда със съдействието на Община Габрово, като част от Габровския Карнавал и е един от основните акценти в програмата му.

До момента за участие в екстремната колоездачна надпревара са се регистрирали над 100 състезатели от цялата страна, както и няколко представители от Турция и Македония. Габровският клуб „Underground riders“ ще се представи с десетина спускачи, сред които ще бъде и един от фаворитите за победа в клас „Хардтейл“ Васил Денчев.

Състезателното трасе е изключително интересно, дълго е 1 км и включва множество стълби, големи скокове, падове от сгради и други разнообразни препятствия. То стартира от Техническия университет, преминава през парк Баждар и финишира при стълбите на Летния театър.

Втората спирка на сериите ще бъде следващата неделя, 28 май, в Плевен. Организаторите от „Консепт Криейтив“ до момента пазят в тайна третата локация от турнира, като издават само, че мястото ще бъде ново и много интересно. Очаква се да обявят кой ще бъде третия град от сериите  по време на награждаването на победителите в Плевен.

    archive