Община Габрово

Общински спортни имоти

12 годишните момичета на „Янтра 2013“ четвърти в турнир за девойки

YANTRA 2013 momicheta 1Воденият от Радомир Николов тим на „Янтра 2013“ зае четвърто място в турнир за девойки до 17 години. Негов организатор бе клуб „Варсберк Лейдис“ с подкрепата на община Берковица. В петото поредно издание на надпреварата взеха участие шест отбора - този на домакините, „ЛП Суперспорт (София), който е 10-кратен шампион на България, „Янтра 2013“ (Габрово), „Поломис“ (Лом), „Олимпия“ (Брусарци) и „Ботев Лозно“ (Кюстендил).

Отборът на „Янтра 2013“, съставен на 80 процента от момичета на възраст до 12 години, беше в една предварителна група с домакините и „Олимпия“. В първата среща избраничките на Радо Николов се наложиха над тима от Брусарци с 2:1. Капитанката Преслава Иванова заби и двете попадения, съответно във 2-та и 7-та минути на двубоя. В мача с „Варсберк Лейдис“ габровските момичета отстъпиха с 1:6, а почетното попадение отново беше дело на Иванова. Като втори в групата тимът на „Янтра 2013“ игра в малкия финал за 3-4 място срещу „Ботев Лозно“. Още до почивката съперникът взе сериозен аванс – 0:7. През втората част габровските момичета играха доста по-добре и допуснаха само още едно попадение в мрежата си, за финалното 0:8.   

Сеириозният потенциал на лидерката на „Янтра 2013“ Преслава Иванова не остана неоценен и тя получи наградата за най-полезен играч на турнира.

„Децата играха прекрасно и се бориха до край, но физическата разлика си взе своето. Пак подчертавам, че турнирът беше за девойки до 17 години, а ние участвахме основно с 12 годишни момичета. В състава ни имаше само три по-големи, съответно на 13, 14 и 15 години. На този фон участието ни в Берковица беше изключително полезно за трупането на опит“, сподели треньорът на малките габровски футболистки Радо Николов.   

YANTRA 2013 momicheta

„Янтра 2013“ игра в състав: Анна Йонкова, Екатерина Карловска, Габриела Генчева, Камелия Таукова, Преслава Василева, Надежда Иванова, Ивелина Рангелова, Благовеста Ненова, Цветелина Станчева, Дара Димова, Виктория Генчева, Катрин Колева, Цветелина Владимирова и Преслава Иванова -капитан.

    archive