Две възпитанички на ХК „Бъки“ триумфираха с титлата при жените

Madlen LidiyaЛидия Ковачева и Мадлен Тодорова спечелиха шампионската титла на страната по хандбал при жените. Двете бивши възпитанички на ХК „Бъки“ се присъединиха през зимата към състава на „Бяла“ и изиграха ключова роля през пролетта за спечелването на титлата. Тя беше узаконена с победа в Суперфинала на първенството срещу тима на „Етър 64“ (Велико Търново), в редиците на който пък бяха други две момичета от школата на ХК „Бъки“ – Стефани Петрова и вратарката Преслава Стойчева.

„Бяла“ се наложи във финалната серия с 2:0 победи. След победа у дома с 39:33 в първата среща, тимът от едноименния град победи и в мач №2, който се игра в неделя във Велико Търново. Този път успехът на „белите“ дойде още по-убедително – с 23:33. Лидия Ковачева и Мадлен Тодорова отново бяха основни действащи лица в състава на „Бяла“ и реализираха по 6 гола за успеха. За „Етър 64“ Стефани Петрова отбеляза три гола.  

Това е трета поредна титла в "А" РХГ за женският тим на ХК „Бяла“, а Лидия и Мадлен изиграха основна роля за спечелването ѝ. Двете габровски хандбалистки се завърнаха в българското първенство след три сезона прекарани в чужбина. Те преминаха в първенеца на Италия „Джоми“ (Салерно) през лятото на 2020-та, след което изкараха два сезона и половина в австрийския шампионат, първо с отбора на „Дорнбирн Шорен“, а след това и с екипа на „Шпаркасе Блау-Вайс Фелдкирх“. При присъединяването им към тима на „Бяла“ той се намираше на четвърта позиция в класирането с три допуснати поражения. С Лидия и Мадлен в състава им шампионките завършиха редовния сезон на първо място, спечелиха и основната фаза на първенството, а след това и Суперфинала срещу „Етър 64“.