Община Габрово

Общински спортни имоти

Проведе се средношколският турнир по ръгби "Димитър Контохов"

Turnir DK 3След двугодишно прекъсване заради пандемичната обстановка в страната, Ръгби клуб „Янтра“, с личното съдействие на г-н Любен Ялъмов и фирма „Брама“, отново организира и проведе средношколския турнир „Димитър Контохов“.

Чудесната надпревара в памет на основателя на ръгби спорта в Габрово, целта на която е да привлече интереса на юношите към този атрактивен спорт, се състоя в дома на габровското ръгби - терен „Христо Смирненски“.

Четири отбора се включиха в шестото издание на турнира. Това бяха съставите на ПМГ „Академик Иван Гюзелев“, ПТГ „Д-р Никола Василиади“, Националната Априловска гимназия и ПГТ „Пенчо Семов“. Те изиграха по един мач по между си по правилата на олимпийската разновидност на ръгби - Ръгби 7.

С три победи първото място извоюва съставът на ПМГ, воден от преподавателя Ясен Симеонов. „Математиците“ надиграха ПГТ с 31:0, ПТГ със 17:12 и НАГ с 24:5. Селекцията на Веселин Горанов от Националната Априловска гимназия зае второто място с победи над ПТГ с 15:7 и ПГТ с 27:0.

Turnir DK 2

За третата позиция в крайното подреждане воденият от Пенчо Колев тим на ПТГ надигра ПГТ с 22:0. Отборът на Професионалната гимназия по туризъм обаче бе поощрен с наградата за най-сърцат играч на турнира. В състава на преподавателката Таня Моллова имаше най-малко състезатели, докосвали се преди това до правилата на играта ръгби, а в двубоите им се включиха и представителки на нежния пол, което беше достойно оценено.

Turnir DK 1

Купите бяха връчени на отборите от основния инициатор на проявата и член на ръководството на РК „Янтра“ (Габрово) – г-н Любен Ялъмов.

    archive