Община Габрово

Общински спортни имоти

„Бъки“ и „Чардафон“ научиха съперниците си за Купа България

Bulgariacup womenИзвестни са вече двойките в първата фаза на турнира Купа България за 2021 година при мъжете и жените. Жребият беше теглен по обед и за първи път излъчван наживо във Фейсбук страницата на БФ Хандбал и канала на федерацията в You tube.

В турнира при дамите за трофея ще спорят осем тима. Заедно с шестте отбора от „А“ РХГ, в битката за Купата се впускат и състезателките на ХК „Топлика“ (Минерални бани) и ХК „Поморие“. Съгласно наредбата за турнира, жребият беше дирижиран, така че първите два отбора в изминалото първенство – „Бъки“ и „Етър 64“, да се срещнат евентуално чак на финал. Късметът беше на страната на габровският състав, носител на Купа България за последните две години, и той ще стартира в надпреварата с домакински мач срещу „Спартак“ (Плевен). „Етър 64“ ще трябва да гостува на „Шумен 98“. Отборът на „Топлика“ (Минерални бани) ще приеме лидера в първенството „Свиленград“, а „Поморие“ ще бъде домакин на „Сливница“. Срещите от четвъртфиналната фаза са насрочени за следващия уикенд – 12/13 декември. Победителите ще бъдат определени в една среща. При успех, на полуфиналите „Бъки“ ще се изправи срещу победителя от двойката „Топлика“ (Мин. бани) – „Свиленград“.

Bulgariacup men

При мъжете участващите отбори в Купа България 2021 са общо 16 – десетте от „А“ РХГ и шест тима от втория ешелон. Жребият отреди на „Чардафон“ да започне участието си в турнира с гостуване на „Добруджа“ в Добрич. Габровският тим обаче попадна в по-благоприятната долна част на схемата и при евентуален успех в Добрич може да мисли за участие във финала. Тимът, който продължи напред, на четвъртфиналите ще срещне победителя от двойката „Петър Бабев“ (Несебър) – „АСТИ-91“ (Хасково). Другите два двубоя в тази част на схемата са НСА (София) -„Левски“ (Левски) и „Фрегата“ (Бургас) - „Локомотив“ (Мездра). В горната част на схемата попаднаха отборите заемащи първите четири места във временното класиране на първенството, а единият от осминафиналите противопоставя два от тях в директен двубой. Това супер интригуващият сблъсък между „Пирин 64“ и „Шумен 61“ в Гоце Делчев. Лидерът „Осъм“ (Ловеч) ще гостува в регионално дерби на „Спартак“ (Плевен). Местен сблъсък ще има и във Велико Търново, където „Етър 64“ ще посрещне „Локомотив“ (Горна Оряховица). Срещите от осминафиналната фаза при мъжете са планирани за февруари следващата година.        

        

    archive