Община Габрово

Общински спортни имоти

Безплатно обучение по тенис на деца от 6 до 12 години в ТК "Габрово"

 MG 8030За поредна година ТК „Габрово“ ще бъде един от клубовете партньори на БФ Тенис по Програмата „Тенисът – Спорт за всички“, която се осъществява с подкрепата на Министерството на младежта и спорта. Програмата за шеста поредна година предлага безплатно обучение по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна.

36 тенис клуба в 25 населени места ще отворят врати за работа с деца през месеците от юли до декември. За нашия град тази възможност предлага единствено ТК „Габрово“. Малките тенисисти ще бъдат разпределени в поне три групи с минимум 8 деца всяка, а заниманията ще са поне по един път седмично (общо 24 тренировки) и ще бъдат водени от лицензирани треньори. Българската федерация по тенис осигурява цялата необходима екипировка за провеждането на обучението. Като допълнителни дейности по програмата са предвидени регионални първенства за деца до 8, до 10 и до 12 години.

Децата и техните родители, които се интересуват от участие в програмата, могат да получат повече информация на телефони 0887999899 - Андриян Цонев и 0888817195 - Свилен Мълчанков или на място – на кортовете на ТК „Габрово“ в Спортен комплекс „Христо Ботев“.

Програма "Тенисът - Спорт за всички" на БФТ и ММС е една отлична възможност за подрастващите да спортуват, да тренират на воля и въздух, и най-вече да направят първи стъпки в тенис спорта. През последните пет години безплатни занимания получиха над 5000 деца, обучавани от над 250 лицензирани треньора.

    archive