Община Габрово

Общински спортни имоти

„Пирин 64“ прекара „Чардафон“, мачът не се игра

Chao Dobrudja 4Хандбалното дерби между отборите на „Пирин-64“ и „Чардафон“ от предпоследния кръг на „А“ РХГ при мъжете, което трябваше да реши битката второто място в класирането преди плейофната фаза на първенството, не се състоя.

Двата отбора трябваше да изиграят мача в „Неврокоп Арена - залата на домакините от ХК „Пирин-64“ (Гоце Делчев). Поради усложнената епидемиологична обстановка, в сутрешните часове, съобразявайки се със заповедите на министъра на здравеопазването и министъра на младежта и спорта, БФ Хандбал излезе с решение, че мачовете ще бъдат изиграни при закрити врата. Два часа преди срещата, на входа на залата хандбалистите на „Чардафон“ бяха посрещнати с друга новина - мачът се отменя по настояване на домакините.

„Всички сме наясно и отлично запознати с усложнената обстановка след откритите случаи на заразени с коронавирус. В елитните групи на различните спортове в България обаче няма отменено събитие. Ясно е, че отборите, които трябва да домакинстват, са ощетени. Всички се съобразяват и проявяват разбиране с решението на българското правителство и здравните власти, с изключение на ХК „Пирин-64“ (Гоце Делчев)“ – коментира гневно играещият треньор на габровския тим Христо Данаилов – „Ръководството на ХК „Чардафон“ ще отправи писмено запитване до БФ Хандбал, какви са основните причини за вземането на това решение и правилно ли е то? След наша проверка, на 08.03.2020г. нито на сайта на община Гоце Делчев, нито на страницата на РЗИ-Благоевград имаше публикувана забрана за провеждане на спортни мероприятия. Огорчението от това решение не е само мое, а и на всички състезатели. Ако трябва да говорим за феърплей или колегиалност в усложнена обстановка и финансов недоимък, то това явно са неща, които не са сред приоритетните за някои хора", допълни Данаилов.

В условията на постоянен финансов недостиг, загубата на „Чардафон“ от "разходката" до Гоце Делчев възлиза на около 1000 лева. Отборът пътува за важния мач ден по-рано и пренощува в Благоевград, за да бъде оптимално готов за двубоя с неврокопчани.  

    archive