Община Габрово

Общински спортни имоти

Изложение на умалени модели тази събота в зала „Орловец“

UMALENI MODELI 1На нещо ново и интересно ще бъде домакин нашия град тази събота. Зала „Орловец“ ще бъде домакин на изложение за умалени модели на автомобили, камиони, танкове, мотори, самолети и др., като голяма част от експонатите разполагат и с активни елементи.

Посетителите ще могат да видят хиляди различни модела по вид и дизайн - от ретро до модерни и тунинг експонати. Много от тях са с перфектна детайлизация и се доближават максимално до оригинала.

Ще бъдат представени модели на световно известни производители в почти всички мащаби. Най-много ще има от мащабите 1:87, 1:43, 1:24 и 1:18.

Ще могат да се видят интересни експонати на „Ферари“, „Мерцедес“ и други марки автомобили; умалени модели на автомобили от филмовата поредица за Джеймс Бонд, „Бързи и яростни“ и др; различни по мащаб рали автомобили, както и една от най-добрите колекции в България на машините на Себастиан Льоб; една от най-големите колекции на „Мерцедес“ ДТМ модели; най-голямата колекция в България на Jada Toys в мащаб 1:24; автомобили от нашето минало като „Лада“ , „Москвич“, „Волга“, „Зил“, „Газ“ и др.; уникални модели на камиони в мащаби 1:87 и 1:50 и доста строителна техника; ръчно изработени модели на танкове и друга военна техника, както и интересни диорами.

Над 300 експоната на полицейски автомобили ще представи само един от участниците.

UMALENI MODELI 2

Вратите на зала „Орловец“ за изложението ще бъдат отворени в 10 сутринта. Входът е свободен.

    archive