Община Габрово

Общински спортни имоти

Четири призови места за „Екстрийм Рейсинг“ в EnduroX Алба-Дамасцена

Gabriel 2Четирима състезатели на габровския клуб „Екстрийм Рейсинг“ заеха призови места в EnduroX Алба-Дамасцена – 4-ти кръг от републиканския шампионат по хард ендуро. Надпреварата в околностите на Енина се проведе с участието на близо 90 пилоти, които според уменията си се състезаваха в класовете „Профи“, „Експерт“, „Стандарт“, „Сеньори“ и „Жени“.

С нова победа в най-сериозния клас "Профи" Теодор Кабакчиев (КТМ) увеличи преднината си на върха в генералното класиране за сезона. Шампионът на България за последните няколко години измина 70 километровия навигационен трак в събота за 2 часа и 48 минути и беше с близо час (!) по-бърз от втория – Илиян Кузманов (Honda, AFG Рейсинг клуб). Трети, с час и 7 минути изоставане, финишира Любомир Иванов (КТМ, МСК Препараторите). Същата беше призовата тройка и в надпреварата на затворено трасе в неделния ден, само че Иванов и Кузманов размениха позициите си. В крайното подреждане от кръга Тедо завърши начело с пълен актив от 40 точки, а Кузманов и Иванов взеха по 32. В класирането за сезона след изминалите 4 кръга Кабакчиев води със 157 точки, втори със 103 точки остава Искрен Генов (WinBet Hard Riders,  Gas Gas), въпреки че пропусна този кръг, а трети вече  е Любомир Иванов с 91 точки.

Победа в Енина записа и Габриела Мартинова (КТМ). Тя беше най-бърза при дамите и в двете дисциплини и взе пълния актив от 40 точки. Второто място зае друга състезателка на габровския клуб – Денка Йорданова (КТМ), а трета завърши Александра Ангелова (KTM, WinBet Hard Riders). В генералното подреждане за сезона Мартинова е убедителен лидер със 157 точки, а Денка Йорданова излезе на трета позиция с 50 точки. Второто място с 58 точки заема Мария-Луиза Раева (МК Боляри, Beta).

Четвъртият призьор на „Екстрийм Рейсинг“ в EnduroX Алба-Дамасцена беше Габриел Тотев (КТМ). Той завърши трети в класа на „Сеньори“-те. Второ място в навигацията и трето в ендурокроса донесоха на Габриел 32 точки. Победител с 35 точки стана Стоян Пачарозов (KTM, МСК Хард райдърс). С една по-малко събра представителят на домакините Теньо Папанов (Ямаха, МСК Алба Дамасцена), който спечели навигацията, но остана четвърти в надпреварата на затворено трасе. Другият представител на „Екстрийм Рейсинг“ в класа – Диян Димитров (Beta), завърши 7-ми. В подреждането за сезона Пачарозов води с 90 точки, следван от Радостин Георгиев (Crazy Job, KTM, 76т.) и Габриел Тотев (62т.).

Габровският клуб имаше представители и в клас „Стандарт“, но те не успяха да се намесят в битката за призовите места. Най-предно класиране записа Десислав Василев (Beta) – 8-ми. Христо Димитров (Хонда) се нареди 17-ти, Христо Димов (Ямаха) е 19-ти, а Александър Маринов и Добрин Добрев не успяха да вземат точки.

Следващият кръг от календара е Хард ендуро „The Fortress“ в края на юли във Велико Търново.

    

    archive