Община Габрово

Общински спортни имоти

Националният отбор по футзал на Туркменистан започна подготовка в Габрово

1 3Националният отбор по футзал на Туркменистан започна днес подготвителен лагер в Габрово. Тимът от азиатската държава ще води двуразови тренировки в спортна зала „Орловец“ до 8-ми юли. В последните дни от лагера са предвидени и три контролни срещи  - две с шампиона от Националната лига по футзал ФК „Варна сити“ и една с отбора на ФК„Русе“.

17 играчи са в Габрово. Те тренират под ръководството на четирима специалисти. От март тази година старши треньор на тима е легендата на хърватския футзал Роберт Грдович. Неговата основна цел е да подготви оптимално отбора за първенството на Азия по футзал, на което страната ще бъде домакин в Ашхабад пред февруари 2020-та. Туркменистан ще преследва първото място в турнира, което дава билет за участие в Световното първенство в Литва през септември 2020-та.

1 5

Лагерът на тима от азиатската държава в Габрово се организира от фирма „Евима футбол“, специализирана в подготовката на футболни отбори и в организирането и провеждането на международни футболни турнири.

    archive