Община Габрово

Общински спортни имоти

Злато, сребро и бронз за габровските тежкоатлети от Държавното лично първенство

MADLENA DLPСилно представяне направиха габровските тежкоатлети в най-важното състезание за сезона - проведеното в Хасково Държавно лично първенство за 2019-та година. В него СКВТ „Михаил Петров“ се представи с петима  състезатели и трима от тях се качиха на стълбичката за награждаване. Заради заболяване в последния момент, за Хасково не можа да пътува Ивелин Иванов.

Шампион на България за 2019-та при кадетките до 15 години стана Мадлена Петрова. Възпитаничката на треньора Румен Янчев беше безапелационна, записа и най-добър личен резултат в изтласкването – 76 килограма. В изхвърлянето Мадлена приключи с 60 килограма, като направи несполучлив трети опит на 63. „Мадлена се представи много добре. Тя има нужда от още състезания, защото е малка още, а ние бързо я хвърлихме да участва в първенства и тя леко прегаря на подиума, но този път вдига много хубаво. Имаме по-високи цели с нея“, анализира треньорът ѝ.

Успех в групата на кадетите до 17 години постигна и Ивайло Иванов. След проблеми с контузия в кръста, която му попречи да се подготвя по оптимален начин през сезона до тук, талантът на СКВТ „Михаил Петров“ постигна сладък успех на ДЛШ – вицешампионска титла, като само един килограм го раздели от златото в категория до 73 килограма. При лично тегло от 69 килограма Ивчо вдигна 101 кг в изхвърлянето и 124 в изтласкването с шест сполучливи опита. За неговото представяне Румен Янчев коментира: „Беше трудна година за Ивчо с тази контузия, но въпреки това той тренира когато можеше и направи страхотно състезание в Хасково. Съвсем близко беше до това да стане шампион, но го победиха в последния опит. Второто място също е чудесно постижение за него и може би това е най-сладкия ни медал от първенството“.

IVO IVANOV DLP

СКВТ „Михаил Петров“ взе медал и при мъжете. Станимир Пеев заслужи бронза в категория до 67 килограма. И той води до последно битка за първото място. Пет сполучливи опита и постижения от 107 и 128 килограма в двете движения му отредиха третата позиция в крайното подреждане.

На един килограм от третото място остана Петьо Петров в групата на кадетите до 15 години. В категория до 49 килограма Петьо вдигна 48/60 килограма и само не добрата преценка при избора на тежест за последния опит в изтласкването му попречи да намери място след призьорите. Той обаче е по-малък от конкурентите си и четвъртото място една добра награда за труда и постоянството му в тренировъчния процес.

VIKTOR NIKOLOV

Близо до най-добрите е и Виктор Николов, който вдига при момчетата до 13 години в категория до 40 килограма. Въпреки, че е с две години по-малък, възпитаникът на треньора Румен Янчев показа, че го очаква обещаващо бъдеще, като направи шест успешни опита, преодоля 28 килограма в изхвърлянето и 38 в изтласкването, и се пребори за крайното 6-то място.

    archive