Община Габрово

Общински спортни имоти

Треньорска смяна в „Янтра 1919“, Веско Антонов поема юношите в Елитната

Y1919 2018Треньорска промяна беше направена в отбора на „Янтра 1919“, участник в Елитната юношеска група U19 броени дни преди старта на зимната подготовка. Ръководството на клуба взе решение да се раздели с досегашния наставник Николай Василев, който класира тима на 13-о място в първенството след първия дял от шампионата, на 5 точки над зоната на изпадащите. През пролетта отборът ще бъде воден от президента на клуба Веселин Антонов, разполагащ с необходимия треньорски лиценз. Негови помощници ще бъдат Даниел Христов и Генади Цитлакидис. В треньорския щаб ще влязат също Димчо Данов и Любо Начев, който ще работи с вратарите.

Основната цел на новия екип е да стабилизира отбора, така че да остане в елита на юношеския футбол, споделиха от клуба. Успех в мисията пожела и напускащият Ники Василев: „Имахме предварителна договорка да водя отбора до края на първия полусезон и стигнахме до взаимно съгласие да се разделим преди да е започнала подготовката.  Оставям отбора в добра позиция, като за новак, в битката за запазване на място групата – на 5 точки над чертата. Искрено желая успех на момчетата и новото треньорско ръководство“, сподели младият специалист.      

В какъв състав тимът ще се състезава през пролетния полусезон ще стане ясно след първата тренировка в понеделник. Работи се по привличането на нови състезатели.

    archive