Община Габрово

Общински спортни имоти

Предстоящи събития

От тази година наредбата за турнира е променена и е вкаран т.н. „местен принцип“, който гласи: „Отборите се регистрират за участие и участват в квалификации задължително в съответната област, от която са основната част от състезателите на тима. Във всеки отбор трябва да има минимум 6 (шест) състезатели с адресна регистрация в съответната област“. Това правило подсигурява издигането на местен отбор за регионален шампион и допълнително стимулира участието на местните тимове.

Тъй като тази година Фен Купа е по-истинска от всякога и се провежда под мотото „Без капка фалш“, организаторите са решили да дадат думата на участниците и да уважат техните желания, доколкото е възможно. Поради тази причина турнирът има нова голяма награда - националните шампиони ще могат сами да изберат кой любим техен футболен отбор в рамките на Европа искат да гледат на живо. Това със сигурност ще мотивира допълнително всички участващи тимове.

Тази година спортната екипировка на Joma за всички отбори, преминали успешно през квалификациите, ще бъде с качество, което по нищо не отстъпва от това на отборите в „A“ група.

17.01.2021г. 16:54ч.
Девора Аврамова с победа в 50-то издание на турнир

Габровката Девора Аврамова спечели бягането на 1500 метра при жените в 50-ото издание на международния атлетически турнир “Академик” в София. Състезаващата се за клуб „Берое“ (Стара Загора) лекоатлетка беше най-бърза във финалните метри и извоюва златния медал с време 4:43.2 минути.

Прочети още...
17.01.2021г. 15:26ч.
Георги Йорданов отново е в съдийската комисия на БФС

Бившият габровски футболен рефер Георги Йорданов, който в момента е съдийски наблюдател на УЕФА и БФС, отново намери място в съдийската комисия на футболната ни централа. Това стана факт, след като начело на комисията застана Костадин Гергинов. Той замени на поста Костадин Стоичков след решение на Изпълкома на БФС.

Прочети още...
16.01.2021г. 15:18ч.

"Янтра" отстъпи на елитния "Берое" с 0:3 в първата си контролна среща от зимната подготовка. Мачът се игра на чудесно подготвения терен срещу бирената фабрика в Стара Загора.

Прочети още...
Други статии
    archive