Община Габрово

Общински спортни имоти

Ръгби турнир „Овална топка“ предизвика децата от габровските училища

OT 5Ръководството на ръгби клуб „Янтра“ продължава да работи на пълни обороти за популяризирането на този атрактивен спорт сред децата. Поредната инициатива организирана от клуба по повод 45-тата годишнина на ръгби спорта в Габрово беше турнирът „Овална топка“. Проявата за момчета и момичета от основните класове на габровските училища се проведе на терена с изкуствена трева в спортен комплекс „Христо Ботев“ с личното съдействие на господин Любо Ялъмов и фирма „Брама“.

Участие взеха шест детски смесени отбора (съставени от момчета и момичета) от габровските училища. В група „А“ играха ОУ „Ран Босилек“, ОУ „Иван Вазов“ и СУ „Отец Паисий“-2, а в група „Б“ мериха сили СУ „Отец Паисий“-1, ОУ „Иван Вазов“ и ПМГ „Академик Иван Гюзелев“.

До финала стигнаха тимовете на Шесто и Четвърто. Съставът на ОУ „Иван Вазов“ записа победи с 30:0 над СУ „Отец Паисий“-2 и 15:0 над ОУ „Ран Босилек“. Децата от Четвърто пък направиха нулево реми с тима на ПМГ, а в двубоя с СУ „Отец Паисий“-1 се наложиха с 25:0.

OT 8

В спора за първото място воденият от Радослав Димов състав на Шесто показа по-добри умения с овалната топка и се наложи с 15:5.

OT 1

В този детски ръгби празник обаче класирането остана на заден план и всички бяха победители. Домакините от РК „Янтра“ бяха осигурили купи и за шестте отбора. 

OT

Всички деца бяха зарадвани с медали, тениски сокчета и сладки.

 

    archive