Община Габрово

Общински спортни имоти

Марин Колев с 5 медала от шампионата по колоездене на писта, Гавраил Стефанов с добър дебют в Португалия

MARIN KOLEVГаброво може да няма писта за колоездене, но има таланти и качествени треньори. Показа го Марин Колев, който завоюва пет индивидуални медала от Държавния лично-отборен шампионат по колоездене на писта при момчетата. Първенството се проведе в Пазарджик с участието на 41 състезатели от Несебър, Пазарджик, Троян, Габрово, София, Сливен, Свиленград, Разград, Казанлък, Пловдив, Бургас и Нова Загора.

Възпитаниците на Светослав Чанлиев и Даниел Петров спечелиха общо 7 отличия. Марин стана шампион на България в дисциплината 5 километра скрач. На 200 метра летящ старт и 500 метра от място се класира трети, бронз взе и от омниума – комплексното класиране на колоездачите  по брой събрани точки от индивидуалните дисциплини. Още един медал, сребърен, му донесе отборния спринт, в който участва заедно с Кристиян Минчев и Мартин Христов. Другите двама състезатели, които представяха местния клуб в шампионата, бяха Габриел Тотев и Светлозар Иванов.

Това е огромен успех за момчетата на „Янтра-Исполин“ предвид факта, че в Габрово няма действащ колодрум, на който те да се подготвят за шампионатите на писта. Марин Колев пък прави чудесен сезон до момента, след като преди месец стана и вицешампион в общия старт при момчетата старша възраст на държавния лично-отборен шампионат на шосе.  

PISTA MOMCHETA

Междувременно водещият състезател на КК „Янтра-Исполин“, Гавраил Стефанов, направи добър дебют за юношеската формация на португалския „Спортинг-Тавира“. Ученикът на Светльо Чанлиев и Даниел Петров взе участие с екипа на португалския клуб в 30-то издание на триетапната надпревара за голямата награда на Миньо. В крайното подреждане Стефанов зае 34-то място от стартиралите общо 150 състезатели и беше втория най-добре представил се колоездач от „Спортинг-Тавира“ след Рубен Шимао, който завърши 8-и. В отделните етапи Гавраил записа 62-ро, 47-о и 25-о място. Доброто представяне на габровския талант ще му донесе участие и в младежката Обиколка на Португалия с екипа на „Спортинг-Тавира“. Турът е в края на август.  

    archive