Община Габрово

Общински спортни имоти

Вики Бориславов вече е втори в републиканския шампионат по мотокрос

VIKTOR BORISLAVOV Sevlievo 18Габровският мотокросист Виктор Бориславов, състезаващ се с КТМ за отбора на „Мотоспорт“ (Варна), излезе на второ място в генералното класиране на републиканския шампионат в дебютния си сезон в клас МХ85. Това стана след третия кръг от първенството, който се проведе на мотополигон „Козар Белене”. Надпреварата събра 93 състезатели, представители на 35 клуба от България и Румъния, и 13 от тях караха 85 кубикови машини.

Виктор даде трето време в квалификациите, трети завърши и в двата състезателни манша. Във втория Бориславов направи лош старт, но демонстрира характер и се бори до последно за третата позиция с Живко Богданов (КТМ, МСК МХ Мото), като две обиколки преди финала успя да го изпревари. Христиан Георгиев с КТМ от „НСА Моторспорт" триумфира и в двата манша и взе пълен актив от 50 точки, а след него в крайното класиране завърши Радостин Михайлов (44 т.)  със "Сузуки" от „Несебър Мото". Вики се качи на третото стъпало на почетната стълбичка с 40 точки.

В генералното подреждане за сезона 13годишният габровски пилот вече е втори със 105 точки, с две повече от Живко Богданов. Лидер е Христиан Георгиев (132 точки).     

IV-ят кръг от календара е през септември на мотополигон „Горна Росица“.

    archive