Община Габрово

Общински спортни имоти

Момичетата на ФК „Янтра 2013“ са шести в страната

MOMICHETA12Воденият от младия специалист Радомир Николов тим на „Янтра 2013“ завърши на шесто място в последния турнир за годината при момичетата до 12 години. Т.н. „Фестивал по футбол за момичета до 12 години“ по традиция се провежда в края на всеки полусезон и събира най-добрите осем отбора от страната в тази възраст. Домакин на събитието този път беше град Велико Търново, а срещите се играха в залата на Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий".

Отборът на „Янтра 2013“ попадна в предварителна група „Б“ заедно със съставите на ФК „Спортика“ (Благоевград), ФК „ЛП Суперспорт“ (София) и ФК „Севлиево Лейдис“, а в група „А“ бяха тимовете на ФК „Светкавица“ (Градежница), ФК „Енко“ (Пловдив), ФК НСА (София) и ЖФК „Варна“.

Габровският тим стартира с победа – 1:0 срещу отбора на „Севлиево Лейдис“. Попадението, което осигури успеха на „Янтра 2013“, беше реализирано от Цветелина Станчева в 7-та минута. След това момичетата на Радо Николов записаха две загуби с по 0:3 от „Спортика“ и „ЛП Суперспорт“ и заеха третото място в групата, което им отреди участие в мача за 5-6 място. В него малките габровски футболистки срещнаха състава на НСА и отстъпиха с 1:3. Почетното попадение за „Янтра 2013“ беше дело на Александра Маринова.

Отборът на ЖФК „Варна“ спечели Фестивала след успех с 4:3 с дузпи на финала срещу „Спортика“. „ЛП Суперспорт“ се пребори за третата позиция, като надигра „Енко“ с 4:2, а за 7-8 място „Светкавица“ победи „Севлиево Лейдис“ с 4:0.

"Много съм щастлив. Завършихме годината сред 8-те най-добри в страната, като ни изпреварват само отбори от градове като София, Пловдив и Варна. Групата, в която се паднахме, не беше никак лека и все пак регистрирахме една победа. В мачовете срещу „Спортика“ и „ЛП Суперспорт“ единствено липсата на опит ни попречи да „откраднем“ нещо. Това беше факторът за загубата ни и в двубоя за  5-6-то място срещу НСА. Въпреки това, момичетата се стараха и дадоха всичко от себе си. Искам да изкажа най-искрени благодарности към децата за труда, който полагат, и както се вижда резултатите не закъсняват. Същото важи и за девойките ни до 15 години. Благодаря и на родителската подкрепа, която получаваме. Те са с нас навсякъде и ни подкрепят, каквото и да се случи. Надявам се  през следващата година резултатите ни да са още по-добри и да продължим пренаписването на историята на девическия футбол в Габрово“, коментира треньорът на габровските футболистки Радомир Николов.

MOMICHETA12 1

„Янтра 2013“ игра в състав: Камелия Таукова, Преслава Василева, Габриела Генчева, Александра Маринова, Цветелина Станчева, Катрин Колева, Дара Димова – капитан, Християна Генчева.

  

    archive