Община Габрово

Общински спортни имоти

Пламен Петков с Купа България по бокс при мъжете и първо международно отличие

PLAMEN PETKOVСъстезателят на БК „Чардафон“ Пламен Петков триумфира в категория до 81 килограма на боксовата Купа България`2017 при  мъжете. Турнирът се проведе в Плевен, а възпитаникът на треньора Драгомир Тотев извоюва трофея само с една победа.

Причината е, че съперниците му на четвъртфинала и полуфинала – Данаил Бенов (БК Червен бряг) и Петър Петров (БК Ивайло, Велико Търново), се отказаха от двубой с Пламен и не се качиха на ринга. Срещу габровския боксьор се престраши да излезе единствено Владислав Кънчев от НСА (София) в битката за златото. Срещата обаче не продължи до края и беше прекратена в третия рунд, заради явното превъзходство на Петков. „В първия рунд Пламен изпрати съперника си, който между другото е доста здраво момче, в нокдаун и аз си мислех, че той няма да може да се изправи. До пет стоя на земята, но успя да стане, а в последствие и да завърши рунда. Втория рунд си го изиграха целия и в третия, минута преди края, Пламен пак го срещна много силно и го вкара в нокдаун. Докато отброяваше реферът на ринга, треньорът на Кънчев хвърли кърпата и срещата приключи“, разказа треньорът Драго Тотев.

Няколко дни преди триумфа в Плевен талантът на БК“Чардафон“ записа и първото си международно участие, гарнирано с медал и купа. Пламен беше включен в състава на националния отбор, който представи страната ни в XIX-то издание на турнира „Адем Яшари“ в Косово. България участва с петима боксьори. Останалите четирима бяха Тинко Банабаков (52 кг), Кирил Русинов (60 кг), Петър Белберов (+91 кг) и Александър Георгиев (+91 кг). Пламен беше в Прищина заедно със своя ментор Драгомир Тотев, който беше в ролята на помощник на треньора Йордан Митев. Петков изигра две срещи със състезатели от Косово в категория до 81 килограма. На полуфинала спечели с 3:0, а на финала отстъпи със същия резултат и се окичи със сребро. Представянето му в двубоя за златото беше оценено високо от домакините и Пламен получи купа за най-добра бойна двойка от турнира.

PLAMEN KUPA BUL

БК “Чардафон“ излъчи и още един медалист на турнира Купа България - Васил Гърбов. Той се окичи с бронз в категория до 60 килограма. Възпитаникът на Драго Тотев можеше да стигне и по-напред, но беше спрян от полуфинала с лекарска забрана. В първата среща Васил отказа съперника си – Силвестър Весков от „Светкавица“(Търговище), в първия рунд, а във втората победи с пълно съдийско единодушие Кристиян Неделчев от БК “Димитър Щилянов“ (Стара Загора). В този четвъртфинален двубой обаче Гърбов получи болезнен удар в челюстта и беше спрян от по-нататъшно участие.

В Купа България дебют направиха още двама състезатели на БК „Чардафон“ – Цветомир Георгиев в категория до 69 килограма и Тихомир Тодоров в категория до 75 килограма. Те обаче не успяха да се намесят в битката за отличията.

„Много съм доволен от представянето на Пламен и Васил, играха много добре. На Цветомир и Тихомир им беше трудничко, като за първо състезание, но съм доволен и от тях – играха добре. Станахме пети отборно. Трябваше ни още един медал и щяхме да вземем купа, но мисля, че и петото място е доста добро за нашия клуб“, коментира треньорът на габровските боксьори Драго Тотев.             

    archive