Община Габрово

Общински спортни имоти

Симона Петкова е в националния за Лигата на нациите

SiPetСелекционерът на женския национален отбор на България Силвия Радойска обяви група от 25 имена за предстоящите двубои от дебютното издание на УЕФА Лига на нациите. В него резонно намери място и Футболистка №1 на България за последните две години – габровката Симона Петкова.

България е в група 5 на турнира и ще се изправи срещу тимовете на Северна Македония и Косово, а целта е промоция в горната дивизия. Първият мач на отбора ни е в петък, 22 септември, от 16:00 ч. в Скопие срещу Северна Македония. На 26 септември, вторник, от 18:00 ч. нашият тим посреща Косово на стадион „Локомотив“ в Пловдив.

Симона Петкова вече втори сезон е част от състава на швейцарския елитен „Аарау“. Избраната за футболистка №1 на България за последните две години габровка изрази надежда, че българският тим ще покаже своето израстване в предстоящите мачове от Лигата на нациите.

"През последните 2-3 години се работи много целенасочено и със сигурност ползваме по-добри условия. Има по-голям екип, който работи с нас. Надяваме се и резултатите, и играта ни да покажат това израстване, което ние вярваме, че имаме", сподели състезателката на швейцарския „Аарау“ преди мачовете със Северна Македония и Косово.

"Играхме с отборите и на Косово, и на Македония вече през тази година. За съжаление, срещу Косово не успяхме да победим, но с македонките изиграхме силен мач. Надяваме се да повторим победата срещу Македония и този път да победим и Косово", заяви другата най-реномирана футболистка в състава на България - Евдокия Попадинова, която в момента играе за италианския „Лацио“.

Ето и групата на „лъвиците“:

Вратари: Роксана Шахънска (Локомотив СтЗ), Мартина Илиева (Етър), Милена Караколева (Спортика).

Защитници: Яница Иванова (Локомотив СтЗ), Нора Димитрова (Локомотив СтЗ), Мариела Недева (Локомотив СтЗ), Силвия Кефалова (НСА), Жасмина Атанасова (Локомотив СтЗ), Яна Динева (Локомотив СтЗ), Кристиана Караиванова (Специя).

Полузащитници и нападатели: Ивана Найденова (Рес Рома), Леонора Желева (АЕЛ Лариса), Николета Бойчева (Локомотив СтЗ), Здравка Парапунова (Лустенау/Дорнбирн), Йоана Станкова (Сасуоло), Лора Петрова (Рес Рома), Ева Атанасова (Лудогорец), Преслава Йорданова (НСА), Симона Петкова (Аарау), Евдокия Попадинова (Лацио), Катрин Караджов (Орво), Димитра Иванова (Политехника Тимишоара), Александра Сергеева (Волфсбург), Надежда Иванова (Санд), Александра Янева (АЕЛ Лариса).

    archive