Ориентировачите на „Узана“ ще стартират в „Three Hills Cup“

Alex Sarhachev48 представители на КСО „Узана“ са подали заявки за участие в традиционното състезание на Велико Търново „Three Hills Cup“. Надпреварата, организирана от СКО “Трапезица 1954”, ще се проведе от петък до неделя в старата столица и включва 11-то издание на Купа „Трите хълма”, традиционната спринтова дистанция „С карта из Търновград” и 3-ти нокаут спринт.

В състезанието се очаква да се включат над 500 ориентировачи от страната и чужбина в различни възрастови групи – от 10 до над 65 г. Призьорите ще получат предметни награди, осигурени от „Кроношпан България“ ЕООД. Те ще бъдат връчени лично от г-н Радован Цаха – производствен директор на предприятието, по време на награждаването в „Момина крепост“ в местността Ксилифор.

Надпреварата стартира в петък от 16 ч. със спринтова дистанция в квартал „Картала“. В събота от 10 ч. по „Варуша юг“ е състезанието за Купа „С карта из Търновград“ и квалификацията за нокаут спринт, която е и първи кръг от „Българската паркова купа“. От 13:30 ч. започват финалните серии на атрактивният нокаут спринт. В неделя от 11 ч. е надпреварата на средна дистанция по карта „Гарга Баир“