Община Габрово

Общински спортни имоти

Най-малките „бъкита“ дебютираха с четвърто място

281886700 988376018707777 7722284872901562489 nЧетвърто място в България заеха най-малките състезателки на ХК „Бъки“. Новите хандбални открития на треньорките Весела Милчева и Анита Хараланова спечелиха две победи във финалите на Държавното първенство за тази възраст, проведени в Свиленград.

Малките габровски състезателки се наложиха с по 5:4 над връстничките си от ХК „Бяла“ и ХК „Топлика“ (Минерални бани). В двубоите със „Сливница“, „Етър 64“ (В.Търново) и „Свиленград“ „бъкитата“ отстъпиха и заеха четвъртото място в крайното подреждане. Състезателка на габровския клуб намери място и в идеалната седмица на финалите – Ивет Маринова.  

„На  фона на безбройните ни шампионски титли през годините смело мога да кажа, че това е силно начало на отбор, който дълго ще ни радва“, уверена е създателката на клуба Росица Бакърджиева. - Само преди няколко месеца помолих една от състезателките-легенди на габровския хандбал - Весела Милчева, която наскоро се завърна от Париж, да помогне на клуба в работата с най-малките момичета, които са едва на 10 години. За моя радост, тя прие. В последствие децата станаха много и за пореден път се отзова треньорката с най- много шампионски титли при децата - Анита Хараланова. В първия Държавен финал за момичета до 11 години борбените ни състезателки, водени от треньорския тамдем Ани и Веси, извоюваха две победи и четвърто място в крайното класиране, както и индивидуална награда за нашето момиче Ивет Маринова. Благодаря Ви от сърце деца. Благодаря на Ани, Веси и водача на отбора Елена Кънева за грижите и обичта към децата. Благодаря и на Десислава Павлова (Хотел МАК), че през годините  е наш партньор и верен приятел“, сподели Бъки.

Шампион на България при 11-годишните момичета стана отборът на „Етър 64“, а сребърните и бронзовите отличия взеха децата от „Свиленград“ и „Сливница“.

    archive