Община Габрово

Общински спортни имоти

„Чардафон“ подновява хандбалното първенство с домакинство на лидера, „Бъки“ гостува в Шумен

061121 7В края на януари ще се подновят хандбалните първенства в „А“ Републиканските групи при мъжете и жените. Това стана ясно, след като Българската федерация по хандбал оповести цялата програма за пролетния полусезон.

Първи ще стартират мъжете – идния уикенд. В първия кръг от втория полусезон габровския „Чардафон“, който е на пета позиция във временното класиране с актив от 9 точки, по програма ще почива, а във втория ще приеме лидера – „Спартак“ (Варна). Мачът е на 23 януари (неделя) от 14 часа и ще бъде предаван директно по партньорската на БФ Хандбал телевизия В1В.ВОХ. През пролетта „Чардафон“ ще има общо четири домакинства и в три от тях ще приеме лидерите в подреждането – „Спартак“ (Варна), „Шумен 61“ и „Локомотив“ (ГО). Четвъртият отбор, който ще гостува в Габрово, е „Добруджа“. Тимът ни ще играе навън с „Левски“ (Левски), „Локомотив“ (Мездра), „Осъм“ (Ловеч) и „Пирин 64“ (Гоце Делчев). 

Женското първенство се подновява в последния уикенд от месеца – на 29-20 януари. В първия кръг от втория полусезон съставът на „Бъки“ ще гостува на „Шумен 98“, а във втория, на 6 февруари, ще приеме състава на „Спартак“ (Плевен). След това на габровските хандбалистки предстоят двубоите с лидерите в подреждането – „Бяла“–„Бъки“, „Бъки“–„Свиленград“ и „Етър 64“–„Бъки“. В последния кръг отборът ни ще приеме „Сливница“.  

След редовния сезон и при двата пола следват плейофи за титлата, в които ще участват първите четири отбора в класирането. Те са насрочени за месеците април и май.

    archive