Община Габрово

Общински спортни имоти

„Янтра“ започна по вода и представи първото си попълнение

Start 3Под непрестанен дъжд се проведе първата тренировка на „Янтра“ от зимната подготовка. Тя стартира в събота следобед със занимание на терена с изкуствена трева в СК „Христо Ботев“. В него взеха участие 25 футболисти, които бяха аплодирани от няколко верни фенове на отбора.

По здравословни причини старта на подготовката пропусна Пламен Тенев. Нямаше ги и възстановяващите се от травми Костадин Гаджалов и Симеон Чатов. В групата не бяха също Венци Славов и Константин Иванов, които се разделят с "Янтра". Славов се присъедини към състава на „Созопол“, а Константин, който през есента игра в Габрово като преотстъпен от Славия, се завръща при „белите“.

Първото зимно попълнение на отбора е полузащитникът Никола Колев – играч с близо 200 мача в първото ниво на родния футбол. През есента той носеше екипа на „Царско село“ в Първа лига. Роденият в Търговище 26-годишен футболист е един от талантите, които през кастингите на "Жилет" получиха възможността да се обучават една година в школата на Христо Стоичков в Испания. След завръщането си продължава своя футболен път в академията на „Литекс“ в Ловеч. На 16 години дебютира с оранжевия екип в "А" група в двубой срещу „Левски“. Бил е част от юношеските национални гарнитури и младежкия представителен тим на България. В последствие професионалния му път преминава през отборите на ЦСКА, „Етър“, „Ботев“ (Враца) и „Царско село“. През изминалия полусезон има 10 мача за тима от столицата".

Nikola

"Габрово е футболен град, знам го. По една или друга причина градът дълги години не е имал професионален футбол, но сега отново е там, където му е мястото. Аз съм амбициран да върша добре работата си на терена и да помогна да вървим нагоре и да се долепим до първата шестица в класирането. Смятам, че това е напълно възможно. Потенциалът е налице, има доста млади момчета в състава, има и опит. Знам къде идвам. Сашо Ангелов е основната причина да бъда тук, в отлични приятелски отношения съм и с лекаря на отбора Райчо Проданов и доста пъти съм го посещавал в Габрово. През втората половина на първия полусезон отборът държа едно доста добро ниво и се надявам и аз да допринеса за едно още по-успешно представяне напролет", каза пре представянето си Колев.

На проби в отбора са още няколко момчета. Подготовка с първия тим започнаха и четирима от юношите на клуба – Николай Мънчев, Георги Николов, Християн Пенчев и 13-годишният талант Симеон Турлаков.

Подготовката ще протече изцяло в Габрово. Планирани са седем контролни срещи до старта на втория полусезон във Втора професионална лига.      

    archive