Община Габрово

Общински спортни имоти

България със седем състезатели на „Акро арт“ на СП по скове на батут в Баку

HRISTINA MARIELA WCh 2017 1Със седем габровски състезатели в състава, българският национален отбор по скокове на батут пристигна днес в Баку. В края на тази седмица столицата на Азербайджан ще бъде домакин на 35-то Световно първенство по скокове на батут, двоен мини батут и пътека за мъже и жени, а от 25-ти до 28-ми и на 28-я шампионат за деца, юноши, девойки и младежи.

Страната ни ще бъде представена от трима състезатели в елита. При дамите ще се състезават габровските сестри Пеневи – Мариела и Христина. Те ще участват на батут индивидуално и заедно при синхроните. При мъжете ще скача Мариян Михалев от клуб „Добри Костин“ (Стара Загора). В първенството на планетата при подрастващите България ще преследва призови класирания с 21 спортисти и петима от тях са от „Акро арт“ (Габрово). Радост Пеева и Аделина Ангелова ще се борят за добро представяне при 11-12 годишните. Деница Маринова ще скача при 13-14 годишните, а Виктория Йовчева – при девойките на възраст 15-16 години. В надпреварата при младежите от 17 до 21 години ще участва Михаел Митев. Старши треньор на представителният ни тим е Мариана Макулова, а с помощник - Станислав Стоянов. Ръководител на делегацията е президентът на БФСБ - Стоян Димитров.

Редица олимпийски и световни шампиони са заявили участие в шампионата при мъжете и дамите. Сред тях са златният медалист от Токио`2020 Иван Литвинович (Беларус) и медалистите Дилан Шмидт (Нова Зеландия) и Бриони Пейдж (Великобритания). На първото голямо международно състезание след Олимпиадата ще бъдат раздадени 15 комплекта медали. Общо 250 спортисти ще участват в четирите дисциплини - батут индивидуално, синхрони, двоен мини-батут и акробатична пътека. За България съдии ще бъдат Мариела Стойчева и Мария Вангелова, които имат най-високата категория - първа.

Състав на България (мъже, жени, младежи, девойки, юноши и девойки младша и старша възраст):

Христина Пенева (Акро-Арт, Габрово)

Мариела Пенева (Акро-Арт, Габрово)

Мариян Михалев (Добри Костин, СтараЗагора)

Михаел Митев (Акро-Арт, Габрово)

Кристина Стамова (Сини камъни, Сливен)

Виктория Йовчева (Акро-Арт, Габрово)

Диана Сарафова (Младост, Димитровград)

Александрина Драганова (Енчо Керязов, Ямбол)

Мартин Димитров (Добри Костин, Стара Загора)

Димитър Георгиев (Имидж, Русе)

Максим Ангелов (Имидж, Русе)

Деница Маринова (Акро-Арт, Габрово)

Ирена Пачова (Добри Костин, Стара Загора)

Марияна Узунова (Шампион, Сливен)

Радомир Найденов (Добри Костин, Стара Загора)

Калоян Петров (Имидж, Русе)

Георги Басарбовски (Имидж, Русе)

Радост Пеева (Акро-Арт, Габрово)

Аделина Ангелова (Акро-Арт, Габрово)

Антония Тодорова (ДжейПиТиЕй, София)

Магдалена Кисьова (Сини камъни, Сливен)

Кристъл Станкова (Евротрамп, Кюстендил)

Александър Вакрилов (Младост, Димитровград)

Пресиян Въндев (Сини камъни, Сливен)

    archive