Община Габрово

Общински спортни имоти

„Чардафон“ взе първи две точки за сезона

Chao LevskiХандбалният „Чардафон“ постигна първа победа за сезона в мъжката „А“ Републиканска хандбална група. Габровският тим се наложи в зала „Орловец“ над състава на „Левски“ от град Левски с 28:24 и спечели първи две точки в първенството.

Успехът не дойде лесно за домакините. Множество пропуски в атака, удари в гредите и добри изяви на вратаря Мариус Луканов не дадоха възможност на „Чардафон“ да вземе аванс през първата част и резултатът се движеше гол за гол. На почивката габровският състав се оттегли с крехка преднина – 14:13. Първите минути на втората част продължиха по същия сценарий – с размяна на попадения. Три поредни гола изведоха „Левски“ напред с 19:20, но последваха силни десетина минути за домакините и след 8:2 „Чардафон“ дръпна с 27:22. Изглеждаше, че габровският тим е нанесъл решителния си удар, но в този момент загуби водещия си реализатор Росен Колев, който натрупа три двуминутни отстранявания. Тимът от Левски отново успя да се върне в играта и да съкрати пасива до гол – 29:28. Силно включване в решаващата финална част направи гардът Валентин Робов, който наниза 5 от шестте си попадения в мача в последните шест минути и донесе успеха на „Чардафон“ с 35:32.

Росен Колев отбеляза  7 гола за успеха, Робов завърши с 6, по 4 пъти се разписаха Станислав Йорданов и Николай Андреев. Три попадения реализира и юношата Роберто Тодоров. Силни изяви на вратата през първата част имаше Пламен Иванов. За „Левски“ 8 гола вкара Иван Драгиев, по 7 добавиха Момчил Брунков и Иван Боянов.

С победа и загуба „Чардафон“ заема 6-та позиция във временното класиране. В следващия кръг габровският тим ще гостува на „Добруджа“. Мачът е идната събота, 9 октомври.

„Чардафон“: Николай Андреев-4, Александър Цвятков, Павел Данаилов-2, Тонислав Глушков, Христо Данаилов-3, Станислав Йорданов-4, Росен Колев-7, Пенчо Пенчев-3, Роберто Тодоров-3, Марио Янчев-3, Валентин Робов-6, Пламен Иванов, Кристиян Колев.  

    archive