Община Габрово

Общински спортни имоти

Нов успех за габровските бадминтонистки

DLP devoiki17Сребърен и два бронзови медала завоюваха състезателките на СКГ „Бадминтон“ от Държавното лично първенство за девойки до 17 години. Шампионатът се проведе в град Хасково с участието на близо 100 млади състезатели от клубовете в страната.

Със сребро се окичи Симона Тинчева. Тя зае второ място при смесените двойки в партньорство с Георги Киров (СКБ Стара Загора). В първия кръг съперниците им от КФВС „Атлет“ (Първомай) се оттеглиха. На четвъртфиналите Тинчева и Киров победиха Стефан Зеиров (СКБ Арда, Кърджали)/Мария Бояджиева (СКБ Русе) с 21:6, 21:16, а на полуфиналите надиграха представителите на БК „Ан.Янева-НСА“ (София) Александър Цицелков/Йоана Йорданова с 21:14, 21:19. На практика това беше максимумът за Киров и Тинчева, които участваха едва за втори път в дует. На финала двамата нямаха шанс срещу националните състезатели Станимир Терзиев/Цветина Попиванова от КФВС „Атлет“ (Първомай) и отстъпиха с 10:21 и 11:21.

Тинчева завоюва и бронзов медал от надпреварата при женските двойки, в която участва със съотборничката си Мина Пенчева. Двете момичета постигнаха победи над Яна Демиревска/Мария Тренчева от БК „Победа“ (Дупница) и Рая Бонева/Габриела Куманова от БК „Гълъбово“. Пътят им към финала беше спрян от доста по-опитните Йоана Йорданова (БК „Ан.Янева-НСА“, София) и Цветина Попиванова (КФВС „Атлет“ Първомай). Симона Петрова в партньорство с Мария Бояджиева от СКБ „Русе“ стигна до Топ 8. В спора за място на полуфиналите дуетът им отстъпи в много оспорван двубой на Дария Георгиева/Петя Иванова от клуба домакин БК „Хасково“ с 21:14, 15:21, 20:22.

Simona Mina

В надпреварата на сингъл (единично) Мина Пенчева се представи най-добре и с две победи стигна до четвъртфиналите. Поставената под №1 Цветина Попиванова я в спря в битката ѝ за място на подиума. Симона Петрова загуби на старта, а Симона Тинчева отстъпи на осминафиналите на втората в схемата - Йоана Йорданова.

Успехът на ДЛП е закономерен предвид добрата работа и целенасочените усилия на треньорката Силвия Пенкова. Резултат е и от добрата физическа подготовка на момичетата, за която отново се грижи специалистът Добрин Очков. Ще припомним, че през ноември същите момичета, заедно с Радина Петрова, изковаха най-големия успех за СКГ „Бадминтон“ до момента – титлата от Държавното отборно първенство за девойки до 17 години.                            

                 

    archive