Община Габрово

Общински спортни имоти

Втори силен мач на Ковачева и Тодорова в Австрия

Lidiya Madlen Austria 1Отборът на „Дорнбирн Шорен“ изглежда удари джакпот с привличането на бившите състезателки на ХК „Бъки“ Лидия Ковачева и Мадлен Тодорова. След като за целия есенен полусезон тимът от западното австрийско градче Дорнбирн бе постигнал само две победи, сега само в рамките на четири дни записа нови две, а основния принос за това беше на присъединилите се към състава на 5-ти януари Лидия и Мадлен.

След домакинският успех над отбора на Винер Нойщад в сряда (20:18), вчера воденият от Емануел Дитцер тим гостува на „Перхтолсдорф Девилс“ и отново спечели. Двубоят завърши при резултат 25:27. „Дорнбирн Шорен“ взе аванс от 4 гола до почивката – 10:14. Домакините обаче успяха да изравнят през втората част и дори да поведат с 24:23. Четири поредни попадения на гостенките в края им  осигуриха победата с 25:27.

15 от попаденията във вратата на „Перхтолсдорф Девилс“ бяха български. Лидия наниза 8 гола, а Мадлен се разписа 7 пъти.

С актив от 8 точки отборът на Ковачева и Тодорова се изкачи на 9-та позиция. В следващия кръг „Дорнбирн Шорен“ ще приеме 10-я - „Егенбург“. Мачът е следващата събота – 16 януари.         

    archive