Община Габрово

Общински спортни имоти

Девойките на „Янтра 2013“ спечелиха първия регионален турнир за сезона при 17 годишните

Devoiki 17Девойките на ДЮФК „Янтра 2013“ спечелиха по категоричен начин първия турнир за сезона при 17 годишните. Домакин на проявата беше ФК „Севлиево Лейдис“. Участваха още отборите на „Боруна“ (Царева ливада) и „Светкавица“ (с. Градежница).

Натрупаният опит в двубоите от женското първенство си каза думата и момичетата на треньора Радомир Николов доминираха в турнира.   

В двубоя с „Боруна“ габровските девойки се наложиха с категоричното 10:0. Преслава Иванова наниза пет попадения, Йоана Борисова и Ева Атанасова добавиха по две, един път се разписа Благовеста Ненова. 

Мачът със „Светкавица“ също се игра на една врата, но подценяване позволи на съперника при двете си преминавания на центъра да реализира попадения. Йоана Борисова и Ева Атанасова бяха точни за „Янтра 2013“ и срещата завърши при равенство – 2:2.

Така в двубоя със „Севлиево Лейдис“ отборът трябваше да търси задължителни три точки, за да си гарантира първото място, тъй като домакините бяха записали две победи в другите два мача. През първата част севлиевки удържаха нулевото равенство, но през вторите 20 минути натискът на „Янтра 2013“ даде резултат и с попадения Алисия Попова и Миглена Георгиева габровският тим си осигури победата и трофея за първенеца в турнира.

„Респект и уважение към момичетата за това, което направиха. Някои от тях часове по-рано се върнаха от Благоевград след тежко поражение в първенството при жените, но излязоха на терена неузнаваеми. Изключително съм радостен от показаното като игра - тотална доминация в трите мача, голова разлика 14:2 и общо 120 минути футбол за деня”, коментира със задоволство Радо Николов.

В края на тази седмица предстои първи турнир за сезона и за девойките до 15 години. Той ще се проведе на терена с изкуствена трева в СК „Христо Ботев“. В него ще участват и двата габровски отбора – „Янтра“ и „Янтра 2013“, заедно със „Светкавица“ (с. Градежница) и „Чавдар“ (Троян). Срещите са в събота от 10.30 до 14 часа.

Съставът на „Янтра 2013“, който участва в турнира в Севлиево, бе следният: Камелия Таукова, Надежда Иванова, Преслава Василева, Дара Димова, Александра Маринова, Габриела Генчева, Йоана Борисова, Миглена Георгиева, Алисия Попова, Благовеста Ненова, Ева Атанасова, Преслава Иванова, Гергана Хубанова, Преслава Романова и Теодора Борисова

    archive