Община Габрово

Общински спортни имоти

10 призови места за състезателите на СКГ „Бадминтон“ (Габрово) от Националната верига

 MVG1327Представителите на местния СКГ „Бадминтон“ завоюваха 10 призови места от проведения в зала „Орловец“ III-ти кръг на Националната верига по бадминтон. В проявата се включиха 98 участници от клубовете в страната.

Според своите умения с ракетата те бяха разделени в четири нива и се състезаваха  дисциплините бяха индивидуално – мъже и жени, двойки (мъже и жени) и смесени двойки.

Паола Пенкова участва на сингъл (единично) при дамите от най-високото първо ниво и зае трето място. Тя си осигури и две сребърни отличия – от надпреварата при женските двойки, в която участва заедно с Мира Георгиева от Гълъбово и от турнира при смесените двойки, в който си партнира с Цветомир Стоянов от Хасково.

Злато при мъжките двойки от първо ниво завоюва Момчил Вълов. Той участва в надпреварата с Цветомир Стоянов от Хасково и двамата завършиха със стопроцентов актив от 6 победи. При смесените двойки от второ ниво Момчил и партньорката му Мира Георгиева заеха второто място. Победата тук му беше отнета от неговия брат Петър Вълов, който участва в състезанието с Ива Колева от Кърджали. Двубоят между двата дуета завърши при резултат 21:17, 14:21, 21:15 в полза на Петър и Ива. В останалите срещи и двете двойки постигнаха победи.

При жените от трето ниво на сингъл Мина Пенчева и Радина Петрова заеха първо и трето място. Двете заедно участваха и в състезанието при двойките, в което постигнаха пет поредни победи за златните отличия.

Бронзов медал завоюва Даниел Петров от мъжките двойки трето ниво. Той участва в дисциплината заедно с Мариян Вълев от Севлиево. Двамата излязоха от предварителната група с четири победи от четири мача, но на полуфинала отстъпиха на старозагорския тандем Ивайло Желязков/Теньо Тенев, които в последствие спечелиха и турнира. В битката за бронза Петров и Вълев надиграха друг габровски дует - Атанас Атанасов/Мартин Димитров с 21:17, 21:18.

При смесените двойки от четвърто ниво Радина Петрова и Мариян Вълев също стигнаха до малкия финал, но не успяха да го спечелят. Загуба в битката за бронза допусна и дуетът Андрей Тодоров/Светозар Бояджиев при мъжките двойки от четвърто ниво.

    

    archive