Община Габрово

Общински спортни имоти

Красен Кралев инспектира ремонтните дейности на терена с изкуствена трева

KRALEV GabrovoМинистърът на младежта и спорта  беше днес в Габрово. В компанията на кмета на града Таня Христова и директора на “Общински спортни имоти” Росица Бакърджиева, Красен Кралев посети спортен комплекс “Христо Ботев”, където се извършва подмяна на изкуствената тревна настилка.

На обекта се работи от началото на тази седмица. Старата изкуствена вече е премахната от терена, в момента се извършва подравняване и уплътняване на основата. Теренът ще бъде затревен с най-висок клас настилка, одобрена от FIFA, която ще пристигне от Италия. Ще бъдат монтирани и нови футболни врати. Очаква се ремонтните дейности да приключат в началото на месец юни.

Проектът е на стойност 238 763, 23 лв. и е изцяло финансиран от ММС с цел модернизиране на спортната база и привеждането й в съответствие с националните и международни стандарти.

В процес на обсъждане е решение на правителството по отношение на спортните дейности. Първата стъпка е да започне подготовката на 200 състезатели, които се готвят за олимпиада и ще тренират в базите на министерството на спорта, при спазване на всички противоепидемични мерки. Като втора стъпка, поетапно ще бъдат връщани към нормално функциониране спортовете на открито, а след това и всички останали. „Това, засега са само очаквания, при положение, че след разхлабване на мерките не възникне нещо, което да провокира обратен ефект“, каза министър Кралев.

След завършване на обекта и ако обстановката позволява, в първата десетдневка на месец юни, Община Габрово има готовност да организира атрактивен спортен празник на терена за деца.

    archive