Община Габрово

Общински спортни имоти

Футболен турнир за девойки до 13 години тази събота в зала „Орловец“

YG devoikiПоредният за сезона футболен турнир за девойки до 13 години ще се проведе тази събота в спортна зала „Орловец“. В надпреварата ще участват пет отбора, един от които е този на ОФК „Янтра 2019“ (Габрово), воден от Детелин Станчев. Останалите четири тима, които ще демонстрират уменията си в зала „Орловец“, са „Светкавица“ (с.Градежница), „Гунди” (Плевен), „Севлиево лейдис“ и „Чавдар“  (Троян).

Петте отбора ще изиграят по един мач по между си. Срещите ще бъдат с времетраене от 30 минути (2х15 мин). Първата ще започне в 9.30 сутринта и противопоставя отборите на „Янтра 2019“ и „Севлиево лейдис“.

Габровският тим ще се представи в състав: Цветелина Станчева, Викториа Костадинова, Виктория Ковачева, Кристина Стоянова, Камелия Иванова, Раниа Газневи, Андреа Памукова, Габриела Димова, Моника Атанасова, Ивета Кирова.

През проведените турнири през есента възпитаничките на Детелин Станчев записаха три четвърти места. Сега отборът е амбициран да гони победи, за да си осигури място в заключителния за годината фестивал, който събира най-добрите отбори в тази възраст.

„Тренираме ежедневно, момичетата работят усилено и искат да се представят на ниво като домакини. Пожелавам им успех, дано зарадват родителите си с добри изяви в събота“, каза преди турнира наставникът на децата Детелин Станчев.

В края на миналата седмица той беше поканен от ФК „Севлиево лейдис“ да пътува с отбора за международен турнир за девойки в град Струмица, Северна Македония. С тима от Севлиево в турнира участва и една от състезателките на ОФК „Янтра 2019“ - Цветелина Станчева. „Останах приятно изненадан от развитието на девическия футбол в този град. Имам уверението на организаторите, че в следващото издание на турнира нашият отбор също ще получи покана за участие“, сподели Станчев.

    archive