Община Габрово

Общински спортни имоти

Сериозна българска подкрепа за Тедо Кабакчиев в Унгария

001963 Fim World SuperEnduro La Coruna 2020 RaceСериозна българска група от над 100 човека ще подкрепя Теодор Кабакчиев в четвъртия кръг от Световния шампионат по Супер ендуро в Будапеща. Голям брой привърженици на ендуро спорта и приятели на българския талант пътуват към унгарската столица, за да го мотивират още повече в битката му за нови точки. Надпреварата е утре в Арена „Ласло Пап“.

След постигнатата историческа първа победа в кръга проведен преди две седмици в Ла Коруня, Испания, Кабакчиев (Екстрийм Рейсинг, КТМ) е амбициран за ново силно представяне. Младият габровски ас е на трета позиция във временното класиране на клас „Джуниър“ (пилоти до 23 години), като изостава само на 13 точки от моментния лидер Леон Хентчел (Хускварна, Германия) и с 8 от втория - Тай Кулинс (ТМ, САЩ).  На 4 точки зад Кабакчиев е французинът Адриен Жакон (КТМ).

„Вече съм в Унгария. Предстои ми отново много тежко състезание. Конкурентите са страшно добри, но ще се боря до край. Настроението е на ниво. Натрениран съм, чувствам се много силен. Очертава се да има голяма българска подкрепа в залата, която да ме зарежда допълнително с енергия“, сподели Тедо преди състезанието в арена „Ласло Пап“.

Състезанието ще бъде излъчвано наживо по enduro-tv.com.

    archive