Община Габрово

Общински спортни имоти

Пети средношколски турнир по ръгби „Димитър Контохов“

RUGBY School 6Петото издание на превърналия се вече в традиционен средношколски турнир по ръгби „Димитър Контохов“ ще се проведе този петък на стадион „Христо Смирненски“.

В спортната надпревара, организирана за поредна година от местния РК „Янтра“, ще вземат участие отборите на Национална Априловска гимназия, Природоматематическа гимназия „Академик Иван Гюзелев”, Професионална техническа гимназия „Доктор Никола Василиади“ и Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов". Те ще изиграят по един мач по между си по правилата на Ръгби 7.

„Основната ни цел е да изкараме младите хора от местата, на които не би трябвало да бъдат, да ги докараме на игрищата и да ги насочим към спорта. Разбира се, и да популяризираме ръгбито сред учениците. Нашият спорт се играе от всякакъв тип хора - високи, ниски, по-пълни, по-слаби и т.н., така че всеки може да го практикува. Искаме да развиваме този спорт с традиции в нашия град“, сподели по време на предходното издание на турнира основният инициатор на проявата и член на ръководството на РК „Янтра“ (Габрово) – Любен Ялъмов.

Двубоите ще започнат в 14 часа.

    archive